Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Batman’a yönelik hizmetlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek; “Bizim önceliğimiz halka hizmet etmek. Bazı kesimlerin önceliği ise bambaşka. Klavye kahramanlığıyla sorunları çözmek kolay. Ülkemize ve ilimize kazandırdığımız hizmetler ortada” dedi.

“TIP FAKÜLTESİ GÜNDEMİMİZDE”
Bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kentin ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, değerlendirmelerde bulundu. Partilerinin ‘eser ve hizmet siyaseti’ güttüğünü kaydeden Gür; “Batman’a kazandırdıklarımız ortada. Halkımızın daha müreffeh bir hayat sürmesi için birçok yatırımı daha ilimize kazandırmanın gayreti içindeyiz” dedi.  Batman’ın sağlık alanında iyi yerlere geleceğine dikkat çeken İl Başkanı Gür, şöyle devam etti: “Üniversitemiz bünyesinde önemli bölümler açıldı. Önümüzdeki süreçte de en büyük hayalimiz olan Tıp Fakültesini Batman’a kazandırmak istiyoruz.  19 Yıllık iktidarlarımız döneminde Batmanımıza çok önemli yatırımlar kazandırdık. Kadim şehrimize nice yatırımları daha kazandırmak en büyük isteğimiz. Sanki iktidarlarımız döneminde hiçbir yatırım, hiçbir sosyal ve demokratik adımlar atılmamış gibi bir algı yaratılmaya çalışıyorlar. Ne gariptir ki bu iddialarda bulunanların ilimizde dikili bir tek ağaçları yok. Bir tek eser kazandırdıkları yok. Üstelik yapılan bazı yatırımların hayata geçirilmesi için firmaları vasıtasıyla eserleri yapanlar da bunlar. Klavye kahramanlıklarıyla, masa başı demeçler ve manipülasyonlarla gündemi değiştirmeye çalışanları halkımız iyi biliyor. Bizim gündemimizde yatırım var, istihdam var, hizmet var.”

“KÜRTLER BU ÜLKENİN ASLİ UNSURUDUR”
Geçmişte yaşanan çözüm sürecine de değinen Başkan Gür; “Bu ülke ve bu coğrafyamız yıllarca inkar ve asimilasyon politikalarıyla yönetildi. Adeta Kürt yokmuş gibi davranıldı. Kürtçe konuşmanın yasak olduğu, insanımızın özgürce dilini ve inancını yaşayamadığı hatta bu nedenlerden dolayı işkencelere tabi tutulduğunu unutmuş değiliz. İktidarlarımız döneminde kangren haline gelen böylesi sorunlar hamdolsun çözüme kavuştu. Geçmişte siyasi malzeme haline getirilen Kürtçe konuşma, Kürtçe savunma yapma, yayın ve kültür alanındaki yasaklar ve benzeri tüm çağdışı uygulamaları ayaklarımızın altına aldık. Sorunları birer birer çözüme kavuşturduk. Bununla da yetinmedik artık analar ağlamasın diyerek çözüm sürecini başlattık. Ancak ne yazık ki ellerindeki tüm siyasi malzemeleri kaybolan gruh, çözüm sürecini baltaladı ve sona erdirdi. Emperyalizme karşı olduklarını söylediler ama gün geldi emperyalizmin başı durumunda olan Amerika Başkanından medet umarcasına ‘Serok Obama’ nidaları attılar. Halkımızdan bu oyunlara çok dikkat etmesini ve tarihi süreçleri iyi okumalarını özellikle istirham ediyorum. Bu kadim coğrafya ve üzerinde yaşayan halkımız engin feraseti ve vakur duruşuyla Allahın izniyle bu oyunları hep boşa çıkardı ve boşa çıkarmaya devam edecektir. Kürdüyle Türküyle bir ve beraber olarak geleceği inşa etmeyi hep birlikte başaracağız. Irkçı Siyonizm, Faşizm ve emperyalizmin bu topraklara nüfuz etmesine izin vermedik ve bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“BELEDİYENİN ÇALIŞMALARINI
YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Batman Belediyesinin çalışmalarını da yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen İl Başkanı Gür, şöyle devam etti; “Son zamanlarda yapılanlara baktığımızda bir yandan borç ödeyen bir yandan da yatırım yapma gayreti içinde olan bir belediye görüyoruz. Mahalle ziyaretlerimizde halkımızın taleplerini de zaman zaman Belediyeye iletip sorun ve taleplerin çözülmesi konusunda takipçisi oluyoruz. Hamdolsun güzel işler yapılıyor. Son süreçte İçme suyu ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için yapılan çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Yıllarca ihmal edilen ve halkımızın sağlığını da tehdit eder hale gelen bu hatların değiştirilmesi önemli bir adımdır. Öyle umuyorum ki çalışmalar bittiğinde Batmanımız daha güzel bir çehreye kavuşacak ve yıllarca ihmal edilen sorun da çözülecektir. Zaman zaman halkımızdan aldığımız ‘her taraf delik deşik edildi, toz toprak altındayız bu çile bir an önce bitsin’ şeklindeki serzeniş ve şikayetleri haklı buluyor ve buradan Belediyenin bu çalışmaları çok daha hızlı ve etkin bir şekilde bitirmesini bekliyoruz.”

2 BİN ADET ELEDER ÇAMI DİKİLECEK
Hasankeyf ilçesinde önemli yatırımların bir bir tamamlandığını da kaydeden Gür; “Hasankeyf için önemli projelerden biri olan ve 10 bin metrekare alan üzerine kurulmaya başlanılan yeni kent meydanı projesinde sona gelindi. Kent meydanı projesi, yerli ve yabancı turistler için önemli bir çekim alanı ve ferah bir mekan olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkati çekmek amacıyla başlatılan Mercan Seferberliği kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Hasankeyf'te ‘Mercan Ormanı’ oluşturuldu. Hasankeyf Yeşilkuşak-2  Ağaçlandırma projesi kapsamında proje sahasına toplamda 2000 adet boylu elderçamı, mavi servi ve diğer süs bitkileri dikilecektir. Ayrıca sahanın üst yamaçlarına ise 1250 adet meşe tohumu ekimi yapıldı. Yükseltilen Küçük Saray ise yeniden Hasankeyf’in siluetini oluşturdu. İlçemizde eksiklikler bir bir giderilecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim