**Önümüzdeki günlerde Türkiye Petrollerinin yeni sondaj kuyuları için çalışma başlatacağını belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz; “10-15 Yıl süreyle sondajlarda çalışan TPİC emekçilerine öncelik verilmelidir. Bu tecrübeli elemanların değerlendirilmesi için TP yöneticileri de inisiyatif almalı” dedi.
TPİC İŞÇİLERİ UNUTULMAMALI
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün yeni sondaj kuleleri için çalışma hazırlığında olduğunu belirten Petrol-İş Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, tecrübeli TPİC emekçilerinin sondajda çalıştırılmasının gerektiğini ifade etti. İş Mahkemesi’ndeki davayı kazandıkları halde aylardır işlerine dönemeyen TPİC işçilerinin sondaj kulelerinde görevlendirilmesinin gerektiğini söyleyen Başkan Kaygusuz; “Haksız bir şekilde iş akitleri feshedilen TPİC işçileri, yeni sondaj kulelerinde görevlendirilmeli. Aylardır bu emekçiler işe başlayacakları günü iple çekiyor. TPIC işçilerinin işe dönmeleriyle bazı ailelere istihdam alanı da sağlanmış olacak” diye konuştu.


“TPİC ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRİMELİ”
Şube Başkanı Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sondaj kuyularına yeni eleman alınacağına yıllarını bu alana veren TPİC işçilerine öncelik verilmelidir. Davayı kazandıkları için maalesef bu emekçiler, işlerine aylardır iade edilmiyor. Hatta petrol emekçilerine ‘davanızı geri çekin’ deniliyor. Bu yanlıştan vazgeçilmelidir. Türkiye Petrolleri yöneticileri de inisiyatif alıp TPİC çalışanlarının sondaj da çalışması konusunda üzerlerine düşeni yapmalı. Dün olduğu gibi bugün de bu petrol emekçilerini sahipleneceğiz. İki yıldır zor durumda olan emekçi kardeşlerimizin TP’nin yeni sondaj kuyularında çalıştırmaları gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim