**İşakitleri feshedilen 350 TPIC işçisinden 150’sinin dört gündür sondaj sahasında sürdürdüğü eylem, önceki gece sonlandı. STK temsilcilerinin araya girmesiyle sondaj kulesindeki eylemi bitiren TPIC işçileri, sondaj kulesi ile çevresinde temizlik yaptı.
EYLEM GECE YARISI SONA ERDİ
Petrol üretiminin kalbinin attığı Batman’da, TPIC çalışanlarının iş akitlerinin feshedilmesiyle başlattıkları eylem STK temsilcilerinin araya girmesiyle sondaj kulesinde dört gün süren eylem, önceki gece yarısı sona erdi. Petrol-İş Sendikası Batman Şube konferans salonunda HDP-DBP İl Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu STK temsilcileri, işçiler için neler yapılabilir ve nasıl bir çözüm bulunabilir konusunda görüşler masaya yatırıldı. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik öncülüğünde yapılan toplantıya TPİC işçilerini temsilen bazı işçiler de katıldı. 5 saat süren toplantının ardından sondaj sahasına giden STK temsilcileri, işçilerle birlikte TPAO tesislerini terk etti.



“İŞÇİLERE DESTEK OLACAĞIZ”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, işçilere bu sorunun başladığı günden beri sendika olarak destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “İşçilerin iş akitlerinin feshedildiği birinci bir ağızdan yapılmadı. Ancak bütün yetkililer bize bunu hissettirdi. İşçilerin bir çoğu 4 gündür eylem yapıyor. Bunu herkes ulusal basında gördü ve duydu. Ancak Bakan Taner Yıldız’ın açıklamaları, işçilerin işten çıkarıldığı yönündedir. Bu işçiler mağdur ve birçoğunun borçları var. Bu sorun herkesi ilgilendirmeli diye düşünüyorum. Bu işçiler işe alındıklarında garson, komi ve aşçı olarak alındı. Ancak petrol işçisi olarak çalıştırıldı. Bu konu hakkında mahkemeye de başvurduk. Mahkeme süreci devam ediyor.”


ÇEVRECİ EYLEMCİLER
4 Gün süreyle eylem yaptıkları sondaj kulesinde direnişlerini sonlandıran TPIC işçileri, sahadaki atıkları da toplamadan alandan ayrılmadı. Önceki gece STK temsilcilerinin önerileri doğrultusunda eylemlerini sonlandıran yaklaşık 150 işçi, sahadaki kule ile çevresindeki alanda topladığı atıkları poşetlere bıraktı. STK temsilcilerinin konuşmalarını pür dikkat dinleyen işçiler, alandaki atıkların toplayıp çöp konteynırlarına bıraktı. STK temsilcileri, TPIC işçilerinin duyarlılığına teşekkür etti.    

Editör: TE Bilişim