*Her biri 3-4 milyon TL değerindeki sondaj kulelerinin 4 aydır parka çekildiğine dikkat çeken Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, “Sondaj kuleleri göz göre göre çürümeye terk edildi. Hiçbir dönemde sondaj kuleleri atıl duruma terk edilmedi ” dedi.

 

“SONDAJ MALZEMELERİNE YAZIK”

1 Ocak 2015 tarihinde petrol sahalarında çalışmalarına izin verilmeyen ve asgari ücrete mahkum edilen TPIC işçilerinin görev yaptığı sondaj kuleleri de park sahasında çürüyeme terk edildi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü sondaj sahasına çekilen 10 kulenin atıl durumda olmasının düşündürücü olduğunu belirten Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, “Sondaj malzemelerine yazık” dedi.


“HER BİRİNİN MALİYETİ 4-5 MİLYON DOLAR”

Başkan Tekik, şöyle devam etti: “Her birinin maliyeti 4-5 milyon dolar olan petrol sondaj kuleleri göz göre göre çürüyor. Bu malzemelere yazık değil mi? 1 Ocak tarihinden bu yana sondaj sahası parkına çekilen kulelerin akıbetini ne olacağını kimse bilmiyor. 750 TPIC işçisi işten çıkarılınca kuleler de parka çekildi. Bu önemli araç-gerece yazık oluyor. Petrol kulelerinin parkta yatması düşündürücüdür.”

 

Editör: TE Bilişim