**Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda SMA hastalarının tedavisi için ‘Valilik izni olmadan bağış toplanamaz’ görüşüne Batman’da yapılan itiraz sonucu İdare Mahkemesi ‘yürütmeyi’ durdurdu.

**Batmanlı SMA hastası 9 aylık Elif Eva Tenha için gönüllü olarak davayı üstlenen Deva Partisi Batman İl Başkanı Avukat Melik Müjdeci; “Çocuklarının tedavisi için zamanla yarışan aileler kaderleri ile baş başa bırakılmıştı. Onlardan biri de Batmanlı Elif Eva’ydı. Batman İdare Mahkemesi itirazımızı haklı buldu ve yürütmeyi durdurdu. Artık minik Elif’e destek olma zamanı” dedi.

EMSAL OLUŞTURAN KARAR
Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı’nın yabancı ilaç şirketleri tarafından ailelerin istismar edildiği gerekçesiyle ‘Valilik izni olmadan SMA hastaları için yardım toplama faaliyetlerini yasaklanması’ üzerine birçok SMA hastası aile zor durumda kalmıştı. O hastalardan biri olan Batmanlı 9 aylık SMA hastası Elif Eva Tenha’nın gönüllü olarak avukatlığını üstlenen Deva Partisi Batman İl Başkanı Avukat Melik Müjdeci’nin, Batman İdare Mahkemesi’ne açtığı davadan ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıktı. Mahkeme, ‘ölümcül hastalık’ nedenini de gerekçe göstererek şu karara yer verdi; “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar vermiştir.” Karar, ülke genelindeki diğer SMA hastaları için de emsal oluşturdu.

“YARDIMLAŞMA DUYGUSUNU
ZEDELEYEN BİR KARARDI”
Kararı değerlendiren Müjdeci; “Karar ile çocuklarının tedavisi için zamanla yarışan aileler kaderleri ile baş başa bırakılmıştı. Toplumdaki yardımlaşma, dayanışma duygusunu zedeleyen bu karar pek çok evladımızın tedavisine sekte vurdu. Onlardan biri olan Batmanlı SMA hastası Elif Eva’nın da tedavisi kritik bir süreçte bulunuyordu. Ailesinin tek başına üstlenebileceği bir tedaviden bahsetmek mümkün değil. Tüm SMA hastaları için emsal niteliğinde olabilecek bir kararın geçmesini sağladık. Tüm vatandaşlarımızı imkanları dahilinde az-çok demeden Valilik izni bulunan Elif Eva’nın tedavisi için Enes Tenha adına olan TR960006701000000058254436 nolu ibana bağış yapmaya ve ona yeniden umut olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

MİNİK ELİF YOĞUN BAKIMDA
Kızının Malatya’da tedavi altında tutulduğunu belirten baba Enes Tenha ise; “Karara sevindik. Gönüllü olarak davayı üstlenen Melik Müjdeci’ye teşekkür ediyorum. Kızım şu anda yaklaşık 1 aydır Malatya İnönü Tıp Fakültesinde tedavi altında. Umudumuzu yitirmedik. İnşallah verilecek desteklerle el birliğiyle ABD’deki tedavi sürecine yetişmek istiyoruz. Eşim ile birlikte büyük zorluklar içinde olmamıza rağmen umudumuzu yitirmedik. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Kızım için henüz geç değil” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim