Şehrin üreticileri, iş insanları ve esnafları ile buluşarak sorunların doğrudan dinlemesi için Batman Belediyesi’nce düzenlenen ‘Sektör Buluşmaları’nın altıncısının gerçekleştiği oto galericiler sitesinde esnaflarla bir araya gelen Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, moral buldu. Pazaryeri Mahallesi’ndeki Oto Galericiler Sitesi’nde gerçekleşen ‘Sektör Buluşmaları’ programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan ve Adnan Yürük, Belediye Birim Müdürleri, ilgili kurum müdürleri, Batman Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can Barış ve çok sayıda Oto Galericiler Sitesi esnafı katıldı. “Belediye Sektörlerle Buluşuyor, Batman’ın İş Hacmi Büyüyor” sloganıyla Belediye’nin başlattığı ‘Sektör Buluşması’nda oto galerici esnafı, site alanının mülkiyet problemi, imar affı ile ilgili yaptıkları girişimleri ve sektörlerinde yaşadıkları diğer sorunları Vali Şahin'e iletme fırsatı buldu. Sorunlarının çözümüne ışık tutan Vali Şahin’e esnaflar, teşekkür etti.

KANGRENLEŞEN MÜLKİYET SORUNUNA ÇÖZÜM

Yıllardır oto galericiler sitesinde devam eden mülkiyet problemi de çözülüyor. Oto galericiler sitesi alanının ve içerisinde bulunan ofislerin mülkiyetinin mevcut işletmecilere satışı için milli emlak ve ilgili kurumların gerekli adımları atmasını isteyen Vali Şahin, “Bu konuda Oto Galericiler Sitesi esnafının da hassasiyetle gerekli birlik ve beraberliği sağlamaları halinde konuyu çözüme kavuşturacağız” dedi. Yıllardır devam eden ve karmaşık bir hal alan ‘mülkiyet sorununun çözüme kavuşturulacak olması site esnafını mutlu etti. Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can Barış, “Çok uzun yıllardır çözülemeyen sorunlarımız vardı. Sayın Valimizin sitemize kadar gelerek bizleri onurlandırması ve sorunlarımıza hızlı bir şekilde çözüm üretmesi bizleri çok mutlu etti” diye konuştu. Site’nin eski esnaflarından Hacı Kartal, Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’in, yılların kangrenleşen sorununa çözüm getirmesinden duyduğunu sevinci ifade ederek, “Yıllardır bu sorunun çözümüne ne yazık ki kimse yanaşmıyordu. Valimiz sayın Hulusi Şahin’in bize verdiği müjdeye minnettarız” dedi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

“Siteleşme konusunda her türlü desteğe hazırız” diyen Vali Şahin, şehrin içinde kalan diğer oto galerici esnafına da seslendi. Vali Şahin, şöyle devam etti; “Bu iş şehir merkezlerinde apartman altlarında yapılacak iş değil. Zaten değişen mevzuat da bu duruma müsaade etmiyor. Şehrimize ve esnafımıza yakışır, şık ofislerin olduğu geniş ve uygun alanlarda modern Oto Galeri Siteleri kuralım. Bunun için elimizden gelen her türlü desteğe hazırız, esnafımızın memnuniyeti ve mutluluğu bizi de memnun ve mutlu eder.” Galericiler Sitesi’nde esnafın sorunların dinleyen Vali ve Başkanvekili Şahin, moral buldu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim