*Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin otomasyon sistemi çöktü. Muayeneye giden vatandaşlar, sıra için uzun kuyruk oluşturdu ancak sistem olmadığı için sıra alamadı.

*Sistemin çökmesine tepki gösteren hastalar, "Sistem çöktü diyorlar. Saatlerdir sıra bekliyoruz. Ne zaman da geleceğini bilmiyoruz. Sıra almak için isim ve telefonumuzu bırakıp evin yolunu tuttuk" dediler.
MUAYENE SIRASI ALAMADILAR
Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde dün sabah otomasyon sistemi çökünce hastalar zor anlar yaşadı. Erken saatlerde muayene için hastaneye vatandaşlar, sistem arızası nedeni ile muayene sırası alamadı. Hastanenin otomasyon sistemi çöktüğü için hastalar, sıra alabilmek için hastane içerisinde kuyruk oluşturdu. Hastanedeki sağlık ekibi de sisteme giriş olmadığı için bu sırada işlem yapamadı. Kuyrukta zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Kayıt kabulde bulunan görevliler hastaların telefon numaralarını aldı ve "Biz sistem gelince sizi çağıracağız. Kuyruk oluşturmayın" uyarısında bulundu. Vatandaşlar bunun üzerine isimleri ile telefon numaralarını görevlilere verdi.

“HASTANEDE ZOR DURAMDA KALDIK”

Sistemin çökmesine tepki gösteren bazı vatandaşlar, "Sabah saatlerinden itibaren muayene olmak için hastaneye geldik. Kimimiz iş yerinden izin aldı, kimimiz başka işine ara vermek zorunda kaldı. Hastaneye geldik. Adeta şoke olduk. Otomasyon sistemi çökmüş. Yetkililer neden çöktüğüne dair de bir şey söylemiyor, ne zaman düzeleceğine dair de bir şey söylemiyor. Burada yaşlı olanlar var, ayakta durmakta zorlananlar var. Nedir bu sistemden çektiğimiz" diye konuştular. Öte yandan Acil Servis’te zor durumda olan bazı hastalara doktorların müdahale etmeleri dikkat çekti. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim