MISIR SAMANININ TONU 600 TL

Buğday ve mercimek samanını yaz mevsiminde Doğu başta olmak üzere İç Anadolu ve Karadeniz bölgesine gönderen Batmanlı çiftçi, bir süre önce tarladan kaldırdığı mısırın da samanını, sonbahar mevsiminde Ağrı, Muş, Van ve Erzurum’a gönderiyor. Batman ovasında bereketli sezonu yaşadıklarını belirten mısır üreticisi Şehmus Çelik, “Yaz mevsiminde mercimek samanının tonu bin 200 TL, buğday ve arpa samanı ise 600-700 liradan alıcı bulmuştu. Şimdi de mısır samanının tonunu 600 liradan Doğu illerine gönderiyoruz” dedi.

“TONLARCA SAMAN DOĞU’YA GİTTİ”

 Batman ovasında buğday, mercimek, arpa ve mısır ürününden çok samanın prim yaptığını ifade eden çiftçi Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl üründen çok samanı prim yaptı. Diğer bölgelerde kuraklık yaşandığı için bu yıl Batman ovasındaki saman prim yaptı. Tonlarca saman Doğu illerine gitti. Ağrı, Van ve Muş’taki besiciler şimdiden saman stokuna yöneldi. Batman ve çevresinden her gün ortalama 50 ile 100 kamyon arasında saman yüklü kamyonlar Doğu illerine gidiyor.” (Reşat Yiğiz)

MISIR TONU 740 TL, SAMANI 600 TL

TMO’nun bu yıl tonunu 740 liradan aldığı mısırın samanı ise 600 liradan besicilere satılıyor. Mısır üreticileri, TMO’dan yeterli başfiyat alamadıkları için tüccarı tercih ettiklerini belirten mısır üreticileri şöyle konuştular: “Mısır bu yıl prim yapmadı. Üründen beklemediğimizi şimdi samanından kazanıyoruz. Mısır tonu 740 TL, samanı ise 600 lira. Ürün ile sapı arasında 140 kuruş  gibi cüzi bir rakam var. Şimdi mısırın samanını yetiştiremiyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim