**Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, sokağa çıkma yasağının günlerdir devam ettiği Silvan’a destek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır: “Silvan’da yaşananlar kabul edilemez” dedi.

“FARQİN RUMETE...”
Atatürk parkı önünde bir araya gelen Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, ‘Farqin rumete, be deng nemine’ (Silvan onurdur, sessiz kalma) pankartı açtı. Açıklamaya görevden uzaklaştıran Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır, Silvan’da devlet şiddetinin yaşandığını söyledi. Bağatır, şöyle devam etti: “7 Haziran seçimleri öncesinden başlayarak başta Cumhurbaşkanı ve AKP çevresi tarafından bilinçli bir şekilde havuz medyasının da özel katkıları ile tırmandırılan şiddet ve kaos ortamı bu gün geldiğimiz noktada halklar arasında da artık geri dönülemeyecek bir eşikte devam etmektedir. Sadece üç mahallede değil etkisi bütün Silvan’a ve bölgeye yayılan sivil veya değil hiçbir ayrım gözetmeksizin uygulanan Devlet şiddeti sonucu 10’dan fazla yurttaşımız yaşamını yitirmiştir.”



SİLVAN’A GİDİYORLAR
Bölgede güvenlik politikalarının bir an önce son verilmesi gerektiğine de dikkat çeken Bağatır: “Bölgede on yıllardır sürdürülen fakat hiçbir sonuca ulaşılamayan özelde Silvan’da genelde bütün bölgede sürdürülen bu savaş haline onurlu bir ortak yaşamı yaratmak ve halklar arasındaki bağları güçlendirmek adına derhal son verilmesi gerektiğini ve uygulanan güvenlik politikalarından vazgeçilmesinin hayati önemde olduğunu paylaşmak istiyoruz. Silvan’da süren kuşatmaya tepkimizi göstermek ve Silvan halkının yanında olduğumuzu belirtmek adına bileşenlerimizle güçlü bir şekilde yarın (bugün) Silvan’a giderek, demokrtik tepkimizi orada da dile getireceğiz.”

Editör: TE Bilişim