** TPIC ve Türkiye Petrolleri’nin son yapılanmasıyla ilgili petrol emekçilerini aydınlatan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar: “Bu ayın sonuna kadar işverenle hazırlayacağımız protokolde Silivri-BOTAŞ modelinin benzerini isteyeceğiz. TP’deki işçilerin gönüllülük esasında hakları kaybolmadan TPIC’e geçişlerini talep edeceğiz” dedi.

EMEKÇİLER BİLGİLENDİRİLİYOR
Batman’ın da aralarında bulunduğu Türkiye Petrolleri’nin dört bölgesinde petrol emekçilerine yönelik TPIC ile TP’deki yeni yapılanmayı anlatan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar: “Türkiye Petrolleri’nin teçhizatlarıyla 1 Katrilyonluk şirket haline gelen TPIC’i artık güvenli bir şirket olarak hissediyoruz” dedi. Beraberinde Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreter Mesut Mustafa Tekik ve Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz’la sendikada TP çalışanlarıyla bir araya gelen Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Ekim ayının sonuna kadar işverenle protokol hazırlamayı hedeflediklerini söyledi. TPIC’in Silivri-BOTAŞ modeli benzeri olarak çalışmasını işverene kabul ettirdiklerini belirten Yaşar: “Türkiye Petrolleri’nde çalışanların özlük hakları korunacak ve sözleşmenin geçerli olabileceği bir koşulla petrol emekçileri TPIC’e geçiş yapabilecek” diye konuştu.

“TPIC GÜVENLİ OLACAK”
Genel Başkan Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resmi Gazete’de daha önce yayımlanan kararla Türkiye Petrollerinde 1 Katrilyon değerinde teçhizat TPIC’e devredildi. Bu teçhizatların engellenmesi için de sendika olarak eylemler gerçekleştirdik. Karar yayınlandıktan sonra yapacağımız tek iş, TPIC’in güvenli bir kurum haline getirilmesidir. Türkiye Petrolleri’nde sadece üretim ve destek hizmetlerinde çalışanlar hiçbir zorlama olmadan gönüllük anlamında TPIC’e geçiş yapabilecekler. Gönüllü emeklilik kapsamında bugüne kadar 400’e yakın işçi emekliliğe ayrıldı. Gönüllülük kapsamında 30 Ocak 2018 tarihine kadar işverenin, işçilerin TPIC’e geçiş taleplerini değerlendirmelerini istiyoruz. TP’nin de sahaları kapatma yerine artık yeni alanları bulmasından yanayız. Üretim daha aktif hale getirilmeli.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim