** Cumhuriyet’in 92. Yıl dönümü kutlamaları, Batman’da yağmur altında kulandı. Halkın bayramını kutlayan vali Azmi Çelik: “Silahla, kavgayla hak aramanın bu topluma maddi ve manevi maliyeti çok yüksek olmuştur. Halkın kazanımlarından geri dönülmesinde asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“ARZULARI KURSAKLARINDA KALACAK”
Tüm yurtta olduğu gibi Cumhuriyet bayramı kutlamaları, Batman’da da farklı etkinliklerle kutlandı. Turgut Özal bulvarındaki kutlamalar, yağmur altında geçti. Kutlamalara Vali Azmi Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, il yöneticileri  ve askeri erkan katıldı. Sağanak yağışın etkili olduğu kutlamalarda ‘tören geçidi’ sırasında öğrenci ve öğretmenler zor anlar yaşayarak, şemsiye kullandı. Halkın bayramını kutlayan Vali Azmi Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Çelik: “Millet olarak 92 yıl boyunca nice badireler ve engellerle karşılaştık. 92 Yıl önce ulaşılmaz hayaller bugün tek tek gerçeğe dönüşmeye başlamıştır. Tüm bu başarılar elbette güçlü olmamızı istemeyenlerin dikkatini fazlasıyla çekmiştir. Bunun içindir ki bizlere düşen görev, birlik ve beraberliğimiz üzerinde toplum mühendisliği yapmak isteyenlerin bu arzusunu kursaklarında bırakmaktır” dedi.



“BARIŞ VE HUZUR, KALICI OLACAK”
Konuşmasının son bölümünde bölgede yaşanan sürece dikkat çeken Vali Çelik, şöyle devam etti: “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklarda huzuru bizlere çok gören zihniyetler, artık miladını doldurmuştur. Hiç kimse elde ettiği kazanımları gözden çıkarma ve yok sayma lüksüne sahip değildir. Ebetteki daha yapılacak işlerimiz, kat edeceğimiz yolumuz vardır. Ancak bu durum, bize gelinen mesafeyi önemsiz görme hakkını vermez. Bu anlayış içerisinde kötü niyetli unsurları devre dışı bırakarak, devlet-vatandaş kaynaşması, dayanışması olabildiğince güçlendirmeye ısrarla devam edeceğiz. Bölgede olmazsa olmazımız; bölgemizde sabote edilmek istenen huzur ve barış ortamının kalıcı hale gelmesidir.”



“SİLAHLA-KAVGAYLA HAK
ARAMA DÖNEMİ BİTTİ”
Vali Çelik, şöyle devam etti: “Ülkemiz geneli ve bölgemizdeki sorunların çözülmesi konusunda atılan adımları yok saymak, ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez. Silahla-kavgayla hak aramanın bu topluma maddi ve manevi maliyeti çok yüksek olmuştur. Kazanımlardan geri dönülmesinde asla izin vermeyeceğiz. O halde tüm yaşamımızı korku ve endişe içerisinde geçirmek istemediğimizi yüksek sesle haykıralım. Batman’daki başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere diğer meslek odaları ve kanaat önderleri bugüne kadar yaptıkları öncülük görevini, inanıyoruz ve güveniyoruz ki artırarak devam edeceklerdir.” Öte yandan kutlamalar, tören geçidiyle sona erdi. 

Editör: TE Bilişim