** HDP’nin barajı geçmesiyle iki gün üst üste kent merkezinde düzenlenen kutlamalarda çok sayıda maytap, hava fişek ve silah kullanılmasından herkesin rahatsızlık duyduğunu belirten Vali Azmi Çelik: “Silah, kutlama aracı değil. Kutlamalarda kimse rahatsız edilmemeli” dedi.

“KUTLAMA TADINDA OLMALI”
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı geçmesiyle iki gün süreyle kutlamaların yapıldığı Batman’da havai fişek, maytap ve silahların kullanılması, Batmanlıları ürküttü. Vali Azmi Çelik, kutlamaların ikinci gününde geç saatlerde Turgut Özal bulvarındaki bir kitlenin patlayıcı madde gösterilerini engellemek zorunda kaldıklarını söyledi. Eğlenme dozunu kaçıranlara Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve partililer de uyarılarda bulunmuştu.

“HERKES RAHATSIZ OLDU”
Huzurlu bir seçimin geride kaldığı Batman ve ilçelerinde tek bir olayın yaşanmadığını belirten Vali Çelik, şöyle konuştu: “İlk akşam araç konvoyu düzenleyip kutlama yapan partililere belli bir güzergahta izin verilmişti. İkinci gün ise otogar bitişiğindeki alandan ayrılıp şehir içinde aşırı düzeyde patlayıcı kullanılmasına daha fazla seyirci kalamazdık. Özellikle Turgut Özal bulvarında biriken kitle güvenlik ekiplerinin uyarısıyla evlerine yönlendirildi.”

Editör: TE Bilişim