* 2003 Yılında Valilik bünyesinde kurulan İnsan Hakları Kurulu'nun yurttaşların dilek, istek, şikayet ve temennilerini kurula iletmelerine yönelik şikayet kutularına Batman'da yılda ortalama atılan 15 mektubun insan hakları ihlalleriyle ilgisi olmadığı belirtildi.

 

AYDA 3-4 MEKTUP

 

Batman'ın kamu kurum ve kuruluş binalarına yerleştirilen şikayet kutularına yılda 15 mektubun atıldığı belirtildi. Valilik bünyesindeki İnsan Hakları Kurulu'nun vatandaşların dilek, istek, şikayet ve temennilerini kurula iletmelerine kolaylık sağlamak için 12 yıl önce yaptırdığı şikayet kutusunda yok denecek kadar az sayıda mektubun çıkması kurul üyelerini hayretler içinde bıraktı.

 

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ YOK!

 

Kutuların her ayın son haftasında açıldığını ve atılan mesajların değerlendirdiğini belirten kurul yetkilileri şöyle konuştular; "İnsan haklarıyla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Kurul her ay toplanıyor. Kamu görevlisi ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de bulunduğu insan hakları kurulunda insan haklarıyla ilgili şikayetler varsa değerlendiriliyor. Maalesef kutulara daha çok hastanelerdeki sıra kuyruğu ve kirli olan WC lavaboları şikayetleri bulunuyor. Bu kurul eğitici bir kurul ama insan hakları ihlalinden çok bazı kurumları ilgilendiren şikayetler geliyor."

 

Editör: TE Bilişim