**Hafta boyunca 45-48 derece sıcaklığın görüldüğü kent merkezinde çocuklar gündüz saatlerinde süs havuzlarında, aileler ise akşam saatlerinde parklarda serinliyor. Dörtyol kavşağı havuzdaki görsel şölen ise ailelerin ilgi odağı.

NEFES KESEN SICAKLAR
Batman genelinde kavurucu sıcaklar, adeta nefes aldırmıyor. 11.00-16.00 saatleri arasında yaşamın durma noktasına geldiği kent merkezinde ilginç görüntüler oluşuyor. Kentin göbeğindeki Atatürk parkındaki süs havuzuna çocuklar adeta akın ediyor. Havuza giren minikler, süs havuzunda saatlerce oyun oynuyor. 16.00 saatlerine dek sıcakların kırılmadığı kent merkezinde dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlar ise su şişeleri ile şemsiyeleri elinden düşürmüyor.

AİLELERİN İLGİ ODAĞI
Batman Belediyesi’nin bir süre önce tamamladığı Dörtyol kavşağındaki süs havuzu ise akşam saatlerinde ailelerle doluyor. LED ışıklar ve 300 ton suyun görsel şölenini geç saatlere dek izleyen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. Suyu izleyerek serinlemeye çalıştıklarını belirten bazı vatandaşlar: “Gün içerisinde adeta nefes alamıyoruz. Gündüzleri sıcaklık 45 dereceyi aşıyor. Akşam bile sıcaklık 30 derecenin üzerinde. Süs havuzu bir nebze serinlik veriyor. Gece yarısına kadar buradayız. Bu yıl ayrı bir sıcak var” diye konuştular. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim