** HDP’nin Batman milletvekili adayları kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Adaylar, baraj sorunu yaşamayacaklarına dikkat çekerken, 3. Sıra adayı Ayşe Acar Başaran, 1. Sıra adayı Ezidi Ali Atalan’a yönelik eleştiride bulunanlara: “Bir kesim, kasıtlı olarak Atalan’ın, Ezidi olmasını ön plana çıkarıyor. Biz, Medine sözleşmesini şiar edinmişiz” yanıtını verdi.

 

 

HDP’LİLER YOĞUN MESAİDE

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili adayları, Esentepe tesislerindeki Belediye Konuk Evi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerekli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız’ın yanı sıra Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, HDP İl Eşbaşkanları Abdulbari Karaağaç, Rojda Sürücü ve HDP PM üyesi Osman Ergin katıldı. İlk sözü alan 1. sıra milletvekili adayı Ali Atalan, Batman’ın sorunlarına dikkat çekti.

 

“HALK CEVABINI VERECEKTİR”

Toplantıda söz alan 3. sıra adayı avukat Ayşe Acar Başaran ise birinci sıra adayı Atalan’a yönelik marjinal grupların eleştiri yaptığına dikkat çekti. Başaran: “Batman’da bazı kesimler bizi hedefe alıyorlar. Batman halkı muhafazakâr ama din konusunda bilgili insanlardır. Medine sözleşmesini kendimize şiar edinmişiz. Ama bir kesim kasıtlı olarak Ali Atalan’ın Ezidi olmasını ön plana çıkarıyor. Marjinal kesimlerin bunun üzerinden saldırdığını biliyoruz. Batman halkı, İslamiyet’i o kesimlerden çok daha iyi biliyor” diye konuştu.

 

“SORUNLARI BİLİYORUM
1. Sıra Milletvekili adayı Ali Atalan, kentin sorunlarını bildiğini belirterek: “Üniversiteyi bitirmiş sayısız insanlarımız işsiz. Göze çarpan ilk sorun bana göre bu. Bununla birlikte tabi gençlik içinde duyduğum kadarıyla bazı yanlış yönelimler var. İşsizliğin ve yanlış düzenin sonucunda oluşan sorunlar söz konusu. Bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Ayrıca çarpık kentleşme, sosyal problemler, kadınların sorunlarıyla birlikte çocukların eğitimi başlıca sorunlarımız. Fiziksel olarak her ne kadar memleketimizden uzaklaşmışsak da duygularımızla ruhumuz hep buradaydı” dedi.

 

“4’TE 4 ALACAĞIZ”

Toplantıda söz alan HDP Batman 2. sıra adayı Saadet Becerikli, baraj sorunu yaşamayacakları söyledi. Batman’da 4 vekil çıkaracaklarını ifade eden Becerikli, şöyle devam etti: “Kısmet olur da Meclise gidersek Batman’ın spesifik sorunlarını çözeceğiz. Görünen o ki AKP politikaları iflas etmiştir, özellikte Batman’da bunu açıkça gözlemek mümkün. Son yaşananlar çok acı bir olay tabiî ki bu olaylar ile birlikte AKP’deki kopukluk çok açık şekilde ortadadır. Bununla birlikte bakanların, milletvekillerin hatta Cumhurbaşkanının Batman’a gelmesi, yapılan anketlerde Batman’da çok açık bir fark olduğunu gösteriyor. Biz barajı aşmak istiyoruz. Barajı aşıp, 4’te 4 yapacağımızı her zaman belirtiyorum.”


“BAŞARACAĞIZ”

HDP 4. sıra adayı Hasan Yağız ise ‘Genç başladık, genç başaracağız’ sözünü şiar kabul ettiklerine dikkat çekti. Genç aday Yağız, şöyle konuştu: “Önderliğin felsefesine inanarak başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Batman ve Türkiye genelinde gençliğin bir apolitikleştirme sorunu vardır. Geldiğimiz noktadaki bu zihniyet gençliği çürümeye mahkum etmeye getirmiştir. Gençlik uyuşturucuyla, fuhuşla, hırsızlıkla, sistemin baskılarıyla karşı karşıyadır. Sistemin baskılarından kaynaklı cezaevleriyle terbiye edilmeye çalışılıyor. Mahkemelerle terbiye edilmeye çalışıyor. HDP bu sorunları çözecek tek partidir.”

Editör: TE Bilişim