Belediye Başkanı Veysi Işık, genç yaşta mesleğine doyamayan Yalçın’ın adını hastane caddesine verdiklerini belirterek; “Çorum’daki acılı aileyi birkaç kez aradım. Yakın bir tarihte onları Kozluk’ta ağırlamak istiyoruz” dedi.

“SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”
Önceki gün Kozluk Çok Programlı lisenin adı Şehit Şenay Aybüke Yalçın olarak değiştirilirken, eğitimci ve öğrenciler de anma etkinliğinde buluştu. ‘Seni asla unutmayacağız’ pankartlarıyla yürüyen Kozluklu eğitimci ve öğrenciler, müzik öğretmeni için yas tuttu. 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir araya gelen eğitimci ve öğrenciler, Aybüke Yalçın’ın fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle yürüdü. Okul ismini taşıyan tabelanın önünde anma etkinliği yapan Kozluklu eğitimci ve öğrenciler; “O’nu hep kalbimizde yaşatacağız. O, hep bu okulda anılacak” dediler.



“MÜZİK ATÖLYESİNE DE ADI VERİLDİ”
Görev yaptığı sürece gerek Kaymakamlıktan aldığı destek gerekse de maaşından aldığı piyano ve gitarlarla müzik atölyesine enstrüman kazandıran Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi özel odaya da verildi. Okul Müdürü Mahmut Işık, eğitim yuvasında müziğe büyük katkısı olan Şenay Aybüke Yalçın’ın adını hem eğitim yuvası hem de müzik atölyesinde yaşattıklarını ifade ederek; “O’nu unutmamız imkansız. Okulumuza müziği sevdiren, öğrencilerimize müzik enstrümanlarını öğreten Şenay hoca okulumuzda hep yaşayacaktır” dedi. Çorum’daki cenaze törenine katılan Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Yalçın ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek; “Velilerimiz ile öğrencilerimizin isteklerini yerine getirdik. Yalçın hocanın adı okulda hep yaşayacak” diye konuştu.
 


IŞIK; “HASTANE CADDESİNİN İSMİ DEĞİŞİYOR”
Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, terör saldırısında yaşamını yitiren Şenay Aybüke Yalçın’ın adını olayın yaşandığı ‘hastane caddesi’ne vereceklerini kaydetti. ‘Geçmiş olsun’ ziyaretine gelen Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, Kayapınar Belediye Başkanı İsmail Koruyan ve Bekirhan belde Belediye Başkanı Zeki Demir’e teşekkür eden Başkan Işık, şöyle konuştu; “O saldırı tamamen bana ve yeğenime yönelikti. Bize pusu kurulmuştu. Halen olayın şokundayız. Bir öğretmen ve uzman çavuş, şehit oldu. Mekanları şehit olsun. Ailelerine sabır diliyoruz. İlçemizde huzur hakimdi ama uzun bir süreden sonra böyle üzücü bir olayın etkisinden kurtulmuş değiliz. Güzel ilçemiz Kozluk için hizmetlerimiz sürecek. Eğitimci ve öğrencilerin çok sevdiği Şenay hocamızın adını hastane caddesine vereceğiz.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim