** Hüda-Par Batman İl Başkanlığı’nın, ‘Kudüs İslam’ındır’ mitingine kalabalık bir topluluk katıldı. Mitingde toplanan kitleye seslenen Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: “Ümmet bizden çok daha fazla şey bekliyor. Siz Selahaddin’in torunlarısınız. Ümmeti ayağa kaldıracaksınız inşallah” dedi.

‘KUDÜS İSLAM’INDIR MİTİNGİ
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Batman il teşkilatının ‘Kudüs İslam’ındır’ mitingi, hafta sonu 16 Mayıs stadı önündeki alanda gerçekleştirildi. ABD ve İsrail’in protesto edildiği mitinge Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başkan Yardımcısı Aydın Gök, il-ilçe teşkilatları ve kalabalık bir topluluk katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanan mitingde ilahiler okundu. Alanda toplanan kitleye hitap eden Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: “Kudüs’ün, İngilizler tarafından işgal edilmesinin 100. Yılında, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması anlamına gelen bir adım atılmıştı. Birkaç gün önce de törenlerle bir büyükelçilik açtılar. Bunu protesto eden kardeşlerimizin onlarcası toprağa düştü. Kanı yere döküldü, şehit oldu” dedi.

“ÜMMETİ AYAĞA KALDIRACAKSINIZ”
Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayağa kalkışımız dönemsel olmamalı. Sadece böyle bir karar alındığında meydanlara çıkıp bağırıp, çağırıp, kendimizi rahatlatıp, hiçbir şey olmamış gibi evlerimize dönemeyiz. Ümmet bizden çok daha fazla şey bekliyor. Siz Selahaddin’in torunlarısınız. Ümmeti ayağa kaldıracaksınız inşallah. Belki şuan onun yaptıklarını yapamıyoruz. Ümmet, idarecilerinden Selahaddin gibi olmalarını bekliyor. Biz meydanlara çıkacağız, Filistin’in Kudüs’ünü, Mescid-i Aksa’sını unutturmamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Mübarek Ramazan ayındayız. Bütün kardeşlerimden duaların en makbul olduğu saatte bol bol dua etmesini istiyorum. Ellerimizi açıp dua ederken lütfen başta Filistin olmak üzere dünyanın her yerindeki zulüm gören Müslümanlar için iftar saatlerinde dualarımızı esirgemeyelim. Sadece dua etmekle de yetinmeyeceğiz. Mitinglerde onların yanında olduğumuzu göstereceğiz ve elimizden geldiğince onlara yardım göndereceğiz. Oradaki kardeşlerimizin her türlü yardımlarını karşılamak gibi bir hükümlülüğümüz var.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim