FUARA BÜYÜK İLGİ
Batman Şehirlerarası Otogarı bitişiğindeki alanda ziyaretçilere kapısını açan Batman 2. Gıda-Tarım- Hayvancılık ve İnşaat-Mobilya-Dekorasyon fuarının açılışı görkemli geçti. Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Esnaf Odaları, STK temsilcileri ve kalabalık bir ziyaretçi topluluğunun katıldığı fuar alanı doldu. Fuarın açılışında söz alan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kalıcı bir fuar alanına sahip olmak istediklerini söyledi. Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ise lisanslı depoculuk projesini hayata geçirmek istediklerine dikkat çekti.

AKTAŞ: “BİTKİSEL ÜRÜNLERDE ARTIŞ VAR”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla fuara katıldığını belirten Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, tarım alanında Türkiye’nin dünya lideri olduğunu söyledi. Aktaş, şöyle devam etti: “Geçen yıl bitkisel üretimde yüzde 23’lük artışla 121 Milyon ton üretim elde edildi. Bunun karşılığı 135 Milyar TL’ydi. 186 Ülkeye 1137 ürün veriyoruz. Ülkemizde 3.5 Kat ürün artışı oldu. Batman’da da bitkisel üründe artış var. 420 Milyon TL katma değer vergisinin elde edildiği Batman’da ürünler üç kat arttı. Bu önemli fuarın Batman ve Türkiye’ye faydalı olmasını diliyorum.”

ÖZDEMİR: “BATMAN, FUAR ŞEHRİ OLMALI”
İki yıldır Batman’da düzenlenen fuarda emeği geçenleri kutlayan Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir: “Batman, bölgenin dinamik illerinden biri. Batman’ın verimli arazileri bir dönemler ekilemiyordu. Çünkü makineleşme yoktu. Son dönemlerde Batman fıstıkçılık ekiminde iddialı bir şehir oldu. Bakir alan bırakmamak gerek. Çünkü imkan ve olanaklar var. Batman’ı artık fuar şehrine dönüştürmeliyiz. Elektronik, otomotiv, meyvecilik ve paketlemeyle ilgili fuarlar da şehrimiz de yapılmalıdır. İkincisi yapılan Batman fuarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

VALİ DENİZ: “FİRMALARIN YARISI DIŞARIDAN”
Programda konuşan Vali Ahmet Deniz, ikincisi düzenlenen fuara katılan firmaların yarısının dışarıdan olmasının çok önemli olduğunu belirtti. Vali Deniz, şunları kaydetti: “Ekonomik sıkıntılara rağmen fuarımıza 200’ün üzerinde firma katılıyor. Otellerimiz dolu. Cumartesi günü kitap fuarı açılacak. Batman, petrolle büyüdü. Elbette petrolün önemi büyük. Fakat petrol kadar tarım da önemli. Batman’da 20 bin çiftçi tarımla ilgileniyor. Son yıllarda fıstık üretimi var. Çilek ve seracılık yaygınlaşıyor. Bu topraklarda her şeyi üretebiliriz.” Konuşmaların ardından Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, Vali Deniz başta olmak üzere fuarda katkıları olanlara plaket takdim etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim