SORUN VE ÖNERİLERİ PAYLAŞTILAR
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Ramanlı, beraberinde İl Başkanı Davut Şahin ile birlikte Vali Hulusi Şahin’i makamında ziyaret etti. HÜDA PAR heyeti, Kozluk ilçesine bağlı köylerin su sıkıntısı, bariyersiz ve tehlike oluşturan köy yolları, altyapı çalışmalarından kaynaklanan sıkıntılar, yüksek kira artışı ve havai fişeklerin neden olduğu rahatsızlıklar ile ilgili konuları dile getirdi ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaştı.

“KÖYLÜLER SUSUZ BIRAKILMAMALI”
Batman merkezi ve ilçelerinde yaşanan sorunların konuşulduğu ziyaretten sonra açıklamada bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin; “Batman’ın bazı önemli meselelerini görüşmek üzere Sayın Valimizi ziyaret ettik. Ziyaretimize Genel İdare Kurulu Üyemiz Serkan Ramanlı da iştirak etti. Vali Bey’le görüştüğümüz hususların başında, Kozluk ilçemizin köylerinin elektrik borçları yüzünden sularının kesilmesi meselesi vardı. Gerçekten bu yaz mevsiminde halkın elektriklerinin kesilerek temiz sudan mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değil. Konu ne olursa olsun köylerin suyunu sağlayan elektriklerinin kesilmesi olmaması gereken bir durumdur. Bu olayı Genel Merkez düzeyinde takip ediyoruz” dedi.

“GÜRGENLİ KÖY YOLU GENİŞLETİLMELİ”
Sason ilçesine bağlı Gürgenli (Keçıreng) köyünde 10 Mart’ta öğrenci taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu iki kişinin vefat ettiği 22 kişinin de yaralandığı kazayı anımsatan Şahin, şöyle devam etti: “Diğer bu husus ise Sason ilçemizin Gürgenli köyünün yol sorunudur. Daha önce Sayın Valimizle görüşmüş, sıkıntılı yerlere bariyerlerin çekilmesi sözünü almıştık. Kendileri Sason Kaymakamlığına bu konuda talimat vermiştir. Köylülerden bize gelen ikinci talep ise köy yollarının biraz daha genişletilmesi talebiydi. Bunu da Sayın Valimizle paylaştık. Sayın Valimizden bu konuyla da ilgilenmesini bekliyoruz.”

“HALKIN SIKINTISI GİDERİLMELİ”
Altyapı çalışmalarının oluşturduğu sıkıntılara da değindiklerini ifade eden Şahin; “Batman merkezde altyapı çalışmalarından kaynaklanan ciddi sorunlar var. Bu çalışmalar bitene kadar gerekirse 24 saat vardiyalı şekilde çalışma yürütülmeli ki, halk yaşadığı sıkıntılardan kurtulsun. Bu konuda halkımızın taleplerini Vali Bey’e sunduk. Kendileri de çalışmaların erken bitirilmesi noktasında müteahhitlere talimat verdiğini belirttiler” dedi.

“MÜLK SAHİPLERİ DUYARLI OLMALI”
Vali Hulusi Şahin ile Batman’daki yüksek kira artışını da görüştüklerini dile getiren Şahin, şöyle devam etti; “Görüşmemizde kentimizin yüksek kira artışını da dile getirdik. Vali bey yüksek kiraların önüne geçmek için yeni imar alanları açtıklarını belirttiler. Bu konuda ev sahipleri halkı düşünmesi gerekir. Kiralar makul seviyede tutulmalıdır. İmar alanları açılmasına rağmen kiraların bu kadar yüksek oluşu halkın kendi kendini cezalandırması anlamına geliyor.” İl Başkanı Şahin, kent merkezinde geç saatlerde atılan havai fişek sorununun çözümü için de  Vali Şahin’den olumlu yanıt aldıklarını kaydetti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim