KONFERANS BAŞLADI
Batman Üniversitesi’nin ‘Batman Geleceğini Arıyor’ mottosu ile düzenlediği ‘Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı’ Rektör Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Valisi Hulusi Şahin’in açılış konuşmaları ile start aldı.

İlk programın moderatörlüğünü yapan Rektör Demir; “En üst seviyede araştırma yapan ve bilgi üreten üniversiteler bulundukları kentlere sosyoekonomik açıdan canlılık kazandırmakta ve bu kentlerin gelişiminde katkı sunmaktadırlar. Batman Üniversitesi olarak bu çerçevede yaptığımız bilimsel faaliyetler vasıtasıyla ülkemizin, bölgemizin ve Batman’ın gelişmesine katkı sunmanın gayreti içindeyiz. Kentin gelecek projeksiyonunu oluşturulmasında profesyonellik ve gönüllülük esas alarak üniversite-kent işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Paydaşlarımızla beraber mevcut durumun analizini yapacak, sorunları ortaya koyacak, sonrasında ise bu sorunlarına yönelik çözüm önerilerini sunacağız” dedi.

“GÜNEYDOĞU’NUN EN DİNAMİK ŞEHRİ”
Konferansın ilk konuğu Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin, kentin potansiyeline dikkat çekerek; “Üç yıla yakın süredir görev yapıyorum. Hem dışarıdan hem de içeriden bir gözle baktığımda Batman, Güneydoğu’nun en dinamik şehri. Bu dinamizmi nedeniyle de diğer şehirlerden pozitif ayrışıyor. Türkiye’nin Güneydoğu’sundaki pek çok şehirden artıları ve avantajları var. Bu avantajları uzunca bir zaman zarfında iyi kullanamamış. Özellikle 90’larda şehir o dinamizmi, gücünü ve potansiyelini çatışmada heba etmiş ve birkaç on yıl kaybetmiş. Ama artık terör ile ilgili gündemimiz geri plana itildi. Biz 90’lı yıllarda Gaziantep ile üç aşağı, beş yukarı aynıydık. Fakat Gaziantep’i şimdilerde gördüğümüzde çok ciddi mesafe kaydetmemiz gerektiğini görürsünüz. Bulunduğumuz yer hale bölgemizin en iyi pozisyonunda ama 20-30 yıl kaybettiğimizi kabul edelim. Elimizdeki potansiyel ile kaybettiğimiz yılları kazanacak seviyedeyiz, yeter ki doğru kararlar verelim. Bizler de her projemizde, vizyonumuzda şehri hep 800 bin gibi planladık. Bazı yol sorunlarımız var, bunlar kısa vadede çözülecek işler. Artık hızlı treni konuşmamız lazım” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim