**  ‘15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü’ anma programlarına katılan Vali Ahmet Deniz: “15 Temmuz gecesi tanka, mermiye ve ölüme yürüdüler, şehit oldular. Şehitlerimiz, bu ülkenin tapusudur” dedi.

YÖNETİCİLERDEN KABİR ZİYARETİ
Ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle programlar düzenlendi. Hafta boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Aydın, Murat Şahin, Ak Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz, İl Müftüsü Turgut Erhan, Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, Bozooğulları mezarlığında farklı tarihlerde vatani görevlerini yaparken şehit düşen askerlerin kabirlerini ziyaret etti. Şehit ailelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Vali Ahmet Deniz: “Rabbim rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bizlere düşen de onlara layık olabilmektir” dedi.

MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU
Kabir ziyareti sonrası Vali Ahmet Deniz ve beraberindekiler, Kudret Camisi’ndeki Mevlid-i Şerif programına katıldı. Programa katılanlara hitap eden Vali Deniz, şöyle konuştu: “15 Temmuz gecesi tanka, mermiye ve ölüme yürüdüler. Şehit oldular. Şehitlerimiz bu ülkenin tapusudur. Onlar var ki biz varız. Onların yakınları var ki biz buradayız. Onlara değer vermeyen milletler asla ve asla ayakta duramaz. Şehitlik makamı, Peygamberlik makamından sonra en yüce makam. Bizlere düşen de onlara layık olabilmektir. Vatanımızın birliği ve beraberliği için gece-gündüz demeden çalışmak, onların anılarını yaşatmak, 15 Temmuz'daki Çanakkale ruhuyla nasıl hareket ettiğini gösteren bu asil milletin gençlerimize, çocuklarımıza ve ileri kuşaktaki nesillere anlatmak için bugün çok önemli.” Daha sonra okunan Mevlid-i Şerif ve öğle namazının ardından anma programına katılanlara yemek ve lokma tatlı dağıtıldı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim