** Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, basın toplantısı düzenleyerek kentin gündemindeki konuları değerlendirdi. İmarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Demir ve Korkmaz: “Batman’da tabiri caiz ise adeta bir şehircilik cinayeti işleniyor. Bundan sonra bu tür uygulamalara asla müsaade edilmeyecek” dediler.

**Başkanlar, iptal edilen Korik mahallesi imarının yeniden hayata geçirileceğini de ifade ederek: “İmar, kayyum döneminde iptal edilmişti. O bölgeyi inşaat sektörüne açtığımızda 780 hektarlık bir alan var. Burası, Batman’ın önümüzdeki 10 yıla kadar konut ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde” diye konuştular.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİLER
Belediye Meclis Toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Eş Başkanlar Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, imar, personel alımı, ilaçlama ve spor alanlarındaki konuları değerlendirdi. Batman’da imar düzensizliğinin yaşandığını belirten Demir ve Korkmaz: “Batman’da tabiri caiz ise adeta bir şehircilik cinayeti işlenmektedir. Buna müsaade etmemiz mümkün değil. Ruhsata aykırı yapılan inşaatlar var. Ruhsatta belirlenen katlara ek olarak yapılan kaçak katlar var. Bu uygulamalar kenti yaşanılmaz bir hale getiriyor. Bundan sonra bu tür uygulamalara asla müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlarımızın da mağduriyet yaşamamaları için ev alırken ruhsatlarını ve bina durumunu gözden geçirip belediyeden konuyu teyit ettirmelerinde fayda bulunmaktadır. Amacımız çocuklarımızın 21. yüzyıla uygun bir şehirde yaşamalarını sağlamaktır” dediler.

“İŞÇİ DESTEĞİ BİZE DE VERİLMELİ”
Belediye çalışanların durumu hakkında da bilgi veren Eş Başkanlar, şöyle devam etti: “2018’de 600 civarında işçi desteği verildi. Bu yıl seçim dönemine kadar yine İŞKUR üzerinden belediyeye eleman takviyesi yapıldı. Lakin seçimden sonra bu çalışanların tamamı geri çekildi. Biz bu işçi desteğinin bize de verilmesini istiyoruz. Batman Belediyesi, bir devlet kurumudur. HDP’nin kurumu değil. Diğer dönemlerde hangi destekler verilmişse bize de aynı imkanların sunulmasını istiyoruz. Bu kentte bütün partilere oy vermiş vatandaşlar yaşıyor. Konunun bu çerçevede ele alınması gerekiyor. Doğal olarak daha evvel destek verildiyse şimdi de verilmelidir.”

“10 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK”
Şehirleşme konusunda önemli konulardan birinin de Korik mahallesinin imar planı olduğunu belirten Eş Başkanlar, daha önce çıkarılan imar planının iptal edildiğini ve yeni çalışma yapıldığını belirttiler. Demir: “Bu alan inşaat açısından doğru değerlendirildiğinde, modern şehircilik açısından sağlıklı sonuçlar çıkarılabilecek. Kentin yapılaşması konusunda Batman’da inşaat sektörü içerisinde bulunan her kesimin katılacağı bir toplantı düzenleyeceğiz. Mağduriyet ve eksikliklerin yaşanmaması için herkes ile diyalog içerisinde olacağız. Korik mahallesinde 780 hektarlık bir alan var. Burası Batman’ın 10 yıla kadar konut alanı ihtiyacı karşılayabilecek” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim