Sağlık turizmi konusunda Batman’ın hedef büyütmesinin gerektiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Durmuş; “Önceliklerimizden Tıp Fakültesi temelini atmaktır. Bu hedefle Batman büyür” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE BATMAN YARARLANMALI
15 Bin öğrenciye sahip Batman Üniversitesi’nde hedef; Tıp Fakültesine kavuşmak. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 2 yıllık güvenlik elemanı, itfaiye eri ve sivil savunma uzmanı bölümlerinin yanı sıra Tıp Fakültesi de kurmayı planladıklarını kaydetti. Karadeniz bölgesinde iç içe olan birçok İl’de Tıp Fakültesinin olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Durmuş; “Komşu il Diyarbakır’a yakın mesafe diye ‘Tıp Fakültesi Batman’da açılmaz’ gerekçesi söz konusu olamaz. Birçok İl’de Tıp Fakültesi var. Görev yaptığım süre içinde Batman’a Tıp Fakültesi’nin temelini atmak istiyorum. Bireysel ve basit işleri bir kenara bırakıp Batman’ı sağlık turizminde bir numara yapmak zorundayız” diye konuştu.

“PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Prof. Dr. Durmuş, şöyle devam etti; “Elbette bir gün Suriye’de savaş bitecek. Batman’a Kuzey Irak’tan nasıl hasta geliyorsa, Suriye’den de ciddi bir hasta potansiyeli buraya yönlendirilebilir. Şimdiden sağlık yatırımlarına yönelmek zorundayız. Batmanımıza Tıp Fakültesi kazandırmak için gereken çalışma yapılacaktır. Ayrıca Dicle nehri üzerine köprü yaptırılması ve Batı Raman kampusumuzu çıkmaz sokaktan kurtulması için çaba gösterilecek. Üniversite-sanayi işbirliğinin somut platformu konumunda olan ‘Teknokent’ hızla hizmete sokulacak ve Batman’da katma değeri daha yüksek ürünlerin imal edilmesi sağlanacak.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim