**Geçen hafta sonu başlayan eş zamanlı operasyonlar, dün sabah da Batman’ın bazı kenar semtlerinde sürdü. Aramaların bu kez kurallara uygun yapılmasından rahatsız olmayan bazı semt sakinleri; “Aramalar sırasında eşyaların gelişi güzel etrafa atılmamasını istiyoruz” dediler.
OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Batman’ın kenar mahallelerinde dün sabah operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM ekipleri, 19 Mayıs mahallesi ile çevresindeki bazı semtlerde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda YDG/H üyesi oldukları iddia edilen bazı gençler, gözaltına alındı. Emniyet’te sorgulamaları devam edenlerin mahkemeye çıkarılması bekleniliyor. Gözaltılarla ilgili sayı açıklanmazken, üç günlük sürede Batman’da 20 kişinin gözlem altına alındığı öğrenildi.
“EŞYALAR DAĞITILMASIN”
Ev baskınlarında eşyaların dağıtılmasına tepki gösteren bazı ev sahipleri, şöyle konuştular; “Geçen hafta sonu aramaların yapıldığı evlerde ev eşyaların etrafa saçılması kabullenecek gibi değildi. Fakat son baskınlarda eşyaların titizlikle yerine bırakılmasına kimsenin her hangi bir tepkisi olmadı. Aramalarda güvenlik görevlilerinin daha hassa olmalarını istiyoruz. Eşyalarımızın zarar görmemesini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim