2019 Yılının iş dünyası için iyi geçmediğine işaret eden Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir: “Uçak seferlerinin azalması Batman iş dünyasını etkiledi. Süleymaniye piyasasını maalesef İran’a kaptırdık. Haftada bir ticaret ve sağlık turizmi için Batman-Süleymaniye ya da Erbil seferlerinin başlatılması kaçınılmazdır” dedi.

“ARKA BAHÇEMİZDEN YARARLANAMADIK”
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, 2019 yılının iş dünyasının beklentilerini karşılamadığını söyledi. Batman Havalimanı’nda uçak seferlerinin sınırlı yapılmasının iş dünyasını olumsuz etkilediğini belirten Demir: “Döviz kurlarının değişikliği, yatırımcılara cazibe merkezinin oluşmaması ve bazı yatırımların zamanında gerçekleşmemesi yatırımcıları etkiledi. 2019 Yılında Batman Havalimanı’nda kısıtlı uçak seferlerinin şehrimize olumsuz yansıması oldu. Örneğin Süleymaniye piyasasını İran’a kaptırdık. Erbil’den, Gaziantep ve Diyarbakır’a direkt uçak seferleri, sağlık üssü konumundaki Batman’da sağlık turizmini etkiledi. 2020’de haftada bir uçak seferlerinin Batman’da yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BATMAN’IN İYİ YÖNETİCİLERİ VAR”
Başkan Demir, şöyle devam etti: “Her şeyden önce sorunlara duyarlılığıyla bildiğimiz değerli Valimiz Hulusi Şahin ile Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç’ın Batman’a güzel çalışmalar kazandıracağına inanıyorum. Sağlıkta eğer özel sektör kapısına kilit vurursa şehrimizde sağlık felce uğrar. Batman, Araştırma İhtisas, Tıp Fakültesi ve 500 yatak kapasiteli yeni hastaneye acilen ihtiyaç duyduğunu dile getiriyoruz. Yatırımcının Habur sınır kapısında zaman kaybı yaşamaması için yeni yılda Erbil ya da Süleymaniye’ye haftada 1-2 sefer düzenleyecek uçağa ihtiyacımız var. Batman’ın potansiyeli bunu kaldırır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim