**11 Ayın sultanı Ramazan ayında iftar açabilmek için Batman’da dar gelirli kadınların çileleri yürek burkuyor.

**Pazar’da atık sebze-meyve toplayan, çöp eşeleyen ve bedava ekmek alabilmek için fırın önünde bir ekmeğe 10 kişi hücum etti...

BİR EKMEĞİ BÖYLE KAPIŞTILAR
Yer; Batman’ın 16 caddesi. Saat 19.15. İftara yarım saat kala çoğunluğu Suriyeli kadınların oluşturduğu bir grup sığınmacı, bedava ekmeğin dağıtıldığı fırın önünde, izdihama yol açtı. Akça fırınından dağıtılan bedava ekmeği alabilmek için kadınlar adeta yarıştı. 10 kişinin el uzattığı ekmek, havada kapışıldı. Aralarında sığınmacıların da olduğu dar gelirliler, iftar saatine kadar ‘ekmek dağıtılacak’ umuduyla da fırın önünden ayrılmadı.



ÇÜRÜK MEYVELER KAPIŞILIYOR
Her Cumartesi kentin modern semtlerinden Kültür mahallesinde kurulan semt pazarının toplanmasına yarım saat kalmıştı. Dar gelirli kadınlar ise yüzlerini gizleyip seyyar satıcıların tezgah altında bıraktıkları çürük domates, patates ve salatalıklara yöneldi. İftar sofrasına meyve-sebze götürmek isteyen dar gelirli kadınları tezgah altında kalan çürük meyveleri topladığını belirten pazarcı esnafı; “Bu yıl Ramazan ayında atık meyve-sebze toplayan kadın sayısında artış var” dediler.




ÇÖPLERİ EŞELEYEN KADIN
Batman’da yürek burkan bir manzara da Pazaryeri mahallesinden. Oto galericiler sitesi yolunda sabah saatlerinde çöp eşeleyen bir kadının bu görüntüsü yürek burktu. Yaz tatilinde daha çok sokak çocuklarının çöp eşeleyip atık topladığı kentte bu kez kadınların gündüz saatlarinde çöp konteynırlarını eşelemesi yoksulluğun acı tablosunu gözler önüne seriyor.

Editör: TE Bilişim