** 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde sokağın nabzını tutan Batman Çağdaş, milletvekili aday listelerini seçmenlere sordu. HDP ve Ak Parti Batman Milletvekili aday listelerinin sürpriz isimlerden oluştuğunu belirten bazı seçmenler: “Böyle bir liste beklemiyorduk” dediler.

 

SEÇMENİN GÖRÜŞÜ


Ethem Çetinkaya: “Ak Partiliyim. Her şeyden önce listede her ilçeden bir adayı temsil edecek bir politikacıyı görmek isterdim. Dengeler göz önüne alınmalıydı. Şimdi Ak Parti’de istifalar var. Bakalım ne olacak. Gelişmeleri bekleyeceğiz. Ak Partili olduğum için HDP’nin adaylarını yorumlamayacağım.”

 

Kutbettin Ertekin: “HDP’nin listesi değişik isimlerden oluşuyor. Her şeyden önce değişimden yana bir listeyle karşılaştık. Almanya’da başarılı bir siyasetçinin tecrübesini buraya yansıtacağına inanıyorum. HDP’nin 1. sıra adayı yabana atılmamalı.”

 

Şafi Karabulut: “Ak Parti listesi, HDP’nin ekmeğine yağ sürdü. HDP bu listeyle çok daha avantajlı. 7 Haziran seçiminde barajı aşacak HDP’nin 3, AK Parti’nin de 1 vekil alacağını tahmin ediyorum.”

 

Ali Güneş: “Ak Parti listesinde tabiri caizse dağ, fare doğurdu. Bana göre Emin Ekmen’in adaylığını çekmesi yerindeydi. Çünkü Ak Parti’nin ilçelere yönelik dengeli bir listesi yok. Bu listeyle Ak Parti seçimde başarılı olamaz. HDP, daha iyi bir liste çıkardı.”

 

Hüseyin Torlak: “Ak Partiliyim ama listeyi yetersiz gördüm. Bu listeyle Ak Parti başarılı olamaz. Emin Ekmen’in daha iyi bir yerde olmasını bekliyorduk. HDP’li olmadığım için adayları yorumlamam doğru olmaz. 7 Haziran’da belki de sandığa gitmem.”

 

İdris Öztoprak: “Ak Parti listesindeki isimler günlerdir konuşuluyordu. Beklenen bir listeydi. HDP’nin 1. sıra adayı Almanya’da aktif siyaset yapan önemli bir politikacıdır. HDP’de yeni yüzler var. En azından tartışılan bir aday listesi karşımızda durmuyor. Bu adayların tabanı mutlu edeceğine inanıyorum.”

 

Seyfettin Güneri: “İki partide sürpriz isimler öne çıktı. Ak Parti’de eski yüzler de var. İktidar partisinin beklenen hizmeti verdiğine inanmıyorum. HDP’de ise önümüzdeki seçim için umut veren bir liste var. Seçilecek vekillerin hukukçu olmasını beklerdim. HDP’nin barajı zorlanmadan aşacağına inanıyorum.”

 

Necmettin Alkaş: “HDP listesinde Saadet Becerikli ile avukat Ayşe Acar’ı tanıyorum. 1 ve 4. sıra adayını tanımıyorum. Fakat biz partiliyiz. 7 Haziran seçimine şimdiden gönüllü olarak çalışıyoruz.”

 

Mehmet Gönül: “HDP’de milletvekili aday adayıydım. Partimin verdiği karara hepimiz saygılıyız. Bir adaymışız gibi çalışacağız. Biz de kimsenin küsme-darılma lüksü yok. Geleneğimizde parti için çalışmak vardır.”

 

Yılmaz Özkanat: “HDP’nin milletvekili adayları belli oldu. Artık tartışma dönemi geride kaldı. HDP’nin baraj sorunu olduğuna inanmıyorum. HDP, yeni yüzlerden oluşan bir aday listesi oluşturdu.”

Editör: TE Bilişim