** Basın turu düzenleyen AK Parti Batman Milletvekili adayları, seçimin bahar şenliğinde geçmesini arzuladıklarını söylediler. 


**HDP Milletvekili adayları ile Belediye’yi ziyaret edeceklerini belirten AK Partili adaylar Özdemir, İnal, Güneştekin ve Gürbüz; “Seçimin bahar şenliği içinde geçeceğine inanıyoruz” dediler.




İNAL; “AK-KARA’YI BIRAKMALIYIZ”
AK Parti Batman Milletvekili adayları Ziver Özdemir, Ahmet İnal, Murat Güneştekin, Adile Gürbüz ve İl Başkanı Diyaeddin Uçar’la birlikte yerel basın turunu gerçekleştirdi. Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Milletvekili adayları, 7 Haziran seçimlerinin hoşgörü içinde geçmesinin tek arzuları olduğunu belirttiler. Ak ve kara’nın artık geride kalmasının gerektiğini de ifade eden Milletvekili adayı İnal; “Elbette ideoloji de olacak ama ortak paydanın olacağı yerlerde olmalıdır. Artık ‘Ak-kara’ demekten uzaklaşmamız gerekiyor. Şehrimizin yararına ne varsa o’nu düşünmeliyiz, yapmalıyız. Elbette farklı görüşler olacak. Bu da bir zenginliktir. Nazik bir dönemden geçiyoruz. Seçim çalışmalarımızda hoşgörüyü ön planda tutacağız” dedi.



ÖZDEMİR; “SORUNLARA DUYARLIYIZ”
Batman’ın sorunlarının çözümünde iktidarlarının üzerine düşeni yaptığını söyleyen Milletvekili Ziver Özdemir; “Son yıllarda Batman’da yapılan birçok yatırımda iktidarımızın katkısı vardır. Belki bu yatırımları kamuoyuna duyurmakta eksiğimiz var. Fakat şehrimizin sorunlarının çözümünde üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Tıpkı 50 yıldır gündemde olan Kantar köprüsü gibi İluh deresinin de artık şehrin gündeminden çıkmasının gerektiğine inanlardanım. Belediye ile bu sorunun çözümü konusunda ortak bir çalışma yapabiliriz. Bu derenin de her seçimde malzeme yapılmamasını istiyoruz” diye konuştu.



HDP VE BELEDİYE’YE ZİYARET
AK Parti Milletvekili adayları Ziver Özdemir, Ahmet İnal, Murat Güneştekin ve Adile Gürbüz, hafta sonuna kadar HDP Batman Milletvekili adayları ile Belediye’ye ziyaret gerçekleştireceklerini kaydettiler. Seçim öncesi tüm siyasi partiler ile yerel yönetim ve HDP adaylarını ziyaret ederek ‘başarı’ dileğinde bulunacaklarını belirten AK Parti Milletvekili adayları; “Şehrimizde kardeşçe ve bahar şenliği içinde bir seçim kampanyasının geçmesi için partilere yönelik ziyaretler de gerçekleştireceğiz. Kazanan kardeşlik ve barış olsun. Batman örnek seçim kampanyasıyla bölge illerine anlamlı bir mesaj da verecek.”
Editör: TE Bilişim