** 2012-2014 Yılları arasında Batman Valisi olarak görev yapan merkez Valisi Yılmaz Arslan, yeni kararnameyi sosyal medya hesabından ilginç tespitlerle yorumladı. Arslan, merkeze çekilen valilerin yeniden görev alma durumunu “FB’nin Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olması kadar zor bir ihtimal” olarak değerlendirdi.

ESKİ VALİ’DEN NASİHATLER
Batman Valisi’nin de değiştiği yeni kararnameyle ilgili Batman eski Valisi Yılmaz Arslan’ın sosyal medya hesabından yorumu dikkat çekti. Valiliğe yeni atanan, yer değiştiren ve merkeze çekilen valilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Batman eski Valisi Yılmaz Arslan: “Hepinizi tanıyorum. İyi insanlarsınız. Bence iyi tercihler olmuş. Ancak siz “Allah’ın lütfu, seçilmiş kişiler” değilsiniz. Sadece daha şanslı olanlarsınız. Göreve başladığınızda belki ayaklarınız yerden kesilecek. Etrafınızdakiler her şeyi size soracak, size hizmet eden çok sayıda kamu görevlisini çevrenizde bulacaksınız. İşte bu aşamada yanılıp da bu ilin tek sahibi, patronu, bileni benim havasına kapılmayın. İlin dinamiklerini gözlemleyin. Seçilmişleri, sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşları önemseyin” dedi.

“FB’NİN ŞAMPİYONLUĞU KADAR ZOR”
‘Kıdemli Merkez Valisi’ olarak nasihat ve değerlendirmelerde bulunan Yılmaz Arslan’ın merkeze çekilen valilerle ilgili ironik ifadeleri şöyle; “Merkeze atanan 22 valimizi de yakından tanıyorum. Büyük kısmı yılların tecrübesi büyüklerimiz, arkadaşlarımız. Bu güne kadar ki hizmetleriniz için teşekkürler. Merkeze atanan arkadaşlar; şimdi neler yapmalısınız? Ben yeniden aktif vali olacağım diye kendinizi hırpalamayın sakın. Merkeze gelen bir valinin tekrar aktif göreve gitmesi, FB’nin Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olması kadar zor bir ihtimal. Arkadan gelen yüzlerce genç ve başarılı meslektaş var, bırakın biraz da onlar yapsın bu şerefli görevi.”

 

Editör: TE Bilişim