** Batman Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu olarak Batman’a çıkarma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri, Batman Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Yardımcıları Gülistan Akel ve Mustafa Tuğyıldız’la görüşen Genel Başkan Atilla Sertel; “Biz Türkiye’nin her yerini ayırımsız seviyoruz. Seçilenlerin tutuklanmadığı bir Türkiye isterim” dedi.


İLK ZİYARET BELEDİYEYE

Üç gün süreyle Batman’da bulunacak Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri, kentteki ilk ziyareti yerel yönetime yaptı. 70 ilin gazeteci cemiyeti ve federasyon yönetim kurulunun katıldığı Batman’daki 43. Başkanlar Konseyi toplantısı öncesi sıcak karşılanan gazeteciler, yöneticileri ziyaret etti. Federasyon Başkanı Atilla Sertel, Başkanvekili Yılmaz Karaca, Basın Vakfı yönetim kurulu üyesi Ümit Babacın, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Veli Altınkaya, İbrahim Bursalı, Avrasya Gazete RadyoTV Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Kahraman’ın da bulunduğu Türkiye’nin değişik illerinden pek çok gazeteciyi Belediye Başkan Yardımcıları Gülistan Akel ve Mustafa Tuğyıldız karşıladı.


AYIRIMSIZ SEVİYORUZ”

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Federasyon Başkanı Atilla Sertel, seçilenlerin cezaevine girmeyeceği, tutuklanmayacağı demokrasi içerisinde bir Türkiye’nin yaşamasını istediğini belirterek; “Edirne’den Şırnak’a, Kars’tan İzmir’e bölünmez bir bütün içerisinde, kardeşlik duyguları içerisinde insanların anne babasının adını, kimliğini, mezhebini, ırkını, doğduğu yeri sormadan bütün herkesin kardeşlik duyguları içerisinde yaşamasını isterim. Bu ülkeyi hepimiz beraber kurtardık, beraber yaşatacağız. Biz Türkiye’nin her yerini ayırımsız seviyoruz” dedi.


EN FAZLA KÜRT SORUNU TARTIŞILIYOR”

Federasyon üyelerini Batman’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel ise; “Türkiye’nin değişik illerinde gazetecilik yapan ve bu konuda kurumsallaşmış bir yapının topyekun Batman’da olması bizim için memnuniyet vericidir” dedi. Bölgenin bu süreçte Türkiye’de en çok tartışılan, özellikle Kürt sorunun en fazla tartışıldığı yer olduğunu söyleyen Akel; “O açıdan buraya dokunmak, buradaki kurumlarla bir araya gelmek, gazeteciler olarak böyle bir buluşmayı gerçekleştirmek anlamlı olacaktır. Çünkü hiç görmeden, hiç bilmeden, hiç dokunmadan bu tartışmanın merkezinde olmak ve buna dair bir şey söylemek zor olacaktır. Gazetecilik yani dünyanın her tarafında olduğu gibi burada da çok anlamlı ve yeri olan bir statü. Bu coğrafyada hakikaten en zorlu, savaşın en kızıştığı anlarda belki de en fazla savaştan en fazla payını alan kesimlerden biri gazeteciler oldu. Onlarca gazeteci burada katledildi” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim