Sektör buluşmalarının üçüncüsünü Sebze ve Meyve Hali esnaflarıyla gerçekleştiren Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin, hal esnafını da ilgilendiren imarla ilgili itirazlara değinerek; “Biz vatandaşın sorunları çözülsün diye bu işe giriştik. Çoğunluk istemiyorsa imarı iptal ederiz” dedi.

Hal esnafının Antalya ve Mersin yerine Batman’da tarla kiralamasını isteyen Vali Şahin; “Burada Antalya’dan ve Mersin’den daha aşağı tarım olmaz, çok kaliteli toprağımız-suyumuz var. Oralardan domates ve salatalık getireceğinize, çiftçilerle anlaşın burada yetiştirin” diye konuştu.

“2 KATLI BİNALARA 6 KAT VERDİK”
Batman Sebze ve Meyve Hali esnafıyla bir araya gelen Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin, hem sektörün sorunlarını dinledi hem de yeni imarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bazı kurum müdürlerinin de eşlik ettiği Vali Şahin, Hal esnafını da ilgilendiren imarla ilgili itirazlara değinerek; “Yeni imar çalışmaları bu bölgeyi de kapsıyor. Yeni imar planı hal esnafını da ilgilendiriyor. Sorunlar çözüm bulsun diye bu soruna el atmıştık. Fakat bir takım itirazlar, seslenişler var. İki katlı evi olana 6 kat vermiştik. Hiç kimsenin hayalinde olmayan bir kuşak yolu ve 40 metre genişliğinde bir kuşak yolu planlamıştık. Fakat bazı kesimler evlerinin yıkılacağı gibi laflar ediliyor. Kaldı ki yıkacağımız evin ve arsanın ücretini ödeyeceğiz. Hal esnafını da ilgilendirdiği için söylüyorum; buranın da imar ile ilgili problemleri var, onları da çözeceğimiz bir imar çalışmasıydı. Eğer vatandaşlarımız çoğunlukla istemiyorsa bu imar planını yapmaktan vazgeçeriz, hiç sorun değil. Kendileri bilirler. Biz onlara iyilik yapalım diye bu işe giriştik. Ama ‘biz istemiyoruz, halimizden memnunuz’ diyorsalar hemen imarı iptal ederiz” diye konuştu.

“MAZLUMUN HAKKINI KORUYORUZ”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Biz sadece bu şehrin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz, mazlumun yanında olmaya çalışıyoruz. Bizim bu mücadelemizde yanımızda olmanızı bekliyoruz. Biz gerçekten sadece kamu menfaati için, haklının menfaati için, mazlumun hakkını korumak için mücadele ediyoruz. Biz haklıyız ve haklıların yanında olmakta aslında dini ve milli bir vazifedir. Sizden de beklediğimiz bu. Bir şey de yapmanızı istemiyoruz. Arada ‘Bu imar iyidir’ demeniz yeterli, daha da bir şey istemiyoruz. Ama bıktırma ve bezdirme seviyesine geldiler. Son bir damlam kaldı, o damla da damlarsa, artık yel değirmenleriyle mücadele etmek bir yere kadar. Nihayetinde ben de insanım, etten ve kemikten yaratıldım. Bir süre sonra ‘Bir tek ben miyim?’ diyorum. Madem istemiyorsanız Allah’a ısmarladık.”

 “SEBZELERİ BURADA YETİŞTİRİN”
Hal esnafına Batman’da sebze yetiştiriciliği yapmalarını da isteyen Vali Şahin, şöyle devam etti; “Sizler Antalya’da, Mersin’de tarla kiralıyorsunuz ama etrafınızdaki tarlara dönüp bakmıyorsunuz. Mumu dibine ışık vermezmiş. Burada Antalya’dan ve Mersin’den daha aşağı tarım olmaz, çok kaliteli toprağımız-suyumuz var. Antalya’dan, Mersin’den domates ve salatalık getireceğinize, çiftçilerle anlaşın burada yetiştirin. Sadece mısıra yöneliyorlar. Kolaylarına gidiyor, hâlbuki sizler onlarla anlaşırsanız, hemen yanı başınızda burnunuzun dibinde çok kaliteli sebze yetiştirebiliriz. Sıfır nakliye ile hem çiftçi kar eder hem de sizler kar edersiniz.”

ESNAF HIRSIZLIK OLAYLARINDAN YAKINDI
Daha sonra söz alan Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Abit Taymur ise yaşanan hırsızlık olaylarına dikkat çekerek; “Öncelikle bizi ziyaret etmenizden dolayı teşekkür ederim. Halimizde özellikle son 6-7 aydır hırsızlık olayları oluyor. Bunun önüne bir türlü geçemiyoruz. Günlük 4-5 işyerine hırsızlık oluyor. Ayrıca Halin çıkışında ücret alınırken uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bununla ilgili de düzenleme istiyoruz” dedi. Vali Şahin ise; “Burada özel güvenliğiniz yok. Mutlaka bir özel güvenlik teşkilatı olmalı. Bizler Emniyet olarak tedbirler alırız. Bu kadar esnafın bir arada olduğu bir yerde özel güvenlik olmalı. Suçluları yakalama çalışması yapılacak, fakat suçun önlenmesi konusunda öncelik sizin göreviniz” diye konuştu. Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç da hırsızlık vakalarını incelediklerini belirterek, gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim