“Filistin gibi Cizre’dekilerine de üzülmeliyiz”
**Seyit Bilal ve Becirmanlılar Vakfı ile Seyit-Der’in organize ettiği ‘Ortadoğu’da barış ve ehlibeytlerin rolü’ konulu panelde konuşan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım; “İmanla barış, birbirini tamamlayan iki olgudur. Barış değil de savaşı isteyende iman eksikliği vardır” dedi.
PANELE İLGİ
Seyit Bilal’ı anma etkinlikleri kapsamında Batman Seyit Bilal-Becirmanlılar Vakfı ile Seyit-Der’in düzenlediği “Ortadoğu’da barış ve ehlibeytlerin rolü” konulu panelde konuşmacılar, barışın önemine vurgu yaptı. Pazar günü Öğretmenevi’nde yapılan panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Nurettin Turgay, HDP Siirt Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım ve yazar Hasan Kaya katıldı. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Davut Okçu’nun yaptığı panele damgasını vuran Siirt Milletvekili Yıldırım, iman ile barışın birbirini tamamlayan iki olgu olduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu; “Barış değil de savaşı isteyen de iman eksikliği vardır. Bugün çocuklar, kadınlar, polis ve asker ölüyor. Ormanlar yakılıyor. Seyitler, şimdi devreye girmeli.”



“ÇOCUK, HER YERDE ÇOCUKTUR”
Bazı STK temsilcilerinin katıldığı panelde konuşan Prof. Dr. Yıldırım, şöyle devam etti; “Çocuk, her yerde çocuktur. Filistin’deki evladımız için ne kadar üzülüyorsak Cizre’deki ayağı, kolu kopan çocuk için de üzülmeliyiz. Farklı kesimler bir araya gelmeli. İktidar için yapılan bu oyunları bozmalıyız. Aklımızı başımıza alalım. Sonra dönülmez bir yola gireceğiz ama geç olur, pişman oluruz.” Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Turgay, konuşmasında; “Kürtler kimliğine sahip çıkmalı. Zulmün karşısında dik durmalı. Bölgede kurulan muhafazakar derneklerinin yüzde 90’ı devşirmedir, asimilasyonu amaçlıyor” diye konuştu. Dinleyicilerin soru-cevap şeklindeki panelin son bölümün de son sürece dikkat çekildi.


Editör: TE Bilişim