** İHD Batman Şubesi, 341. eylemini gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan İHD yöneticisi Mesut Aydın: “Gencecik çocukları askere zorla götürmeyi

bırakın. Bu savaşa bir son verin” dedi.

 

“YENİ ACILAR YAŞIYORUZ”
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, ‘kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemini her hafta olduğu gibi Gülistan caddesinde gerçekleştirdi. Kayıp yakınları, İHD yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasına HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran da destek verdi. Açıklamayı okuyan İHD yöneticisi Mesut Aydın: “90’lı yıllarda Kürdistan coğrafyasında yaşatılan acılar daha dinmemiş. Kayıplarımız bulunmamış, failler yargılanmamışken her geçen gün yeni acılar yaşamaya devam ediyoruz. ‘Terör örgütlerine operasyon’ adı altında her türlü demokratik hak ve özgürlüklere saldırarak adeta topluma savaş açan iktidar, “IŞİD’e operasyon”adı altında da 3 yıldır karşılıklı çatışmasızlık halinde oluğu PKK kamplarını ve Kürt sivil yerleşim alanlarını bombalayarak adeta 12 Eylül Askeri darbe günlerini aratmayan uygulamaları devreye sokmuştur” dedi.

 

“90’LI YILLARDAN DAHA KÖTÜ”
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Karanlık tarihin hüküm sürdüğü 90’lı yıllardan daha kötü bir vahşete maruz kalıyoruz. O zamanlar köyler zorla boşaltılırdı. Şimdi kent merkezleri de dahil köyler içinde yurttaşların da olduğu şekilde bombalanıp taranıyor. Nitekim Varto’da, Cizre’de, Silvan’da, Diyadin’de evler, dükkânlar, arabalar, işyerleri, sokaklar yurttaşlar hedef alınarak devletin güvenlik güçleri tarafından tarandı. Devletin başına geçen, siyasal erki kullanan hiçbir zihniyet bugüne kadar işlenen cinayetleri aydınlatmadığı için insan ırkına, ırzına, malına yapılan saldırılar devam etmektedir. Bütün ülke, hesabı oy üzerine kurulu bağımsız ve tarafsız olması gereken bir cumhurbaşkanın istediği savaşa kan ağlıyor. Hiçbir anne-baba oğlunun ölümüne mutlu olmaz. En güzel yaşlarında olan gençler sarayın savaşında ölüme götürülüyorlar. Gencecik çocukları askere zorla götürmeyi bırakın. Bu savaşa bir son verin.”

 

 

Editör: TE Bilişim