** Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sason ilçesinde halka seslendi; “Cumhuriyetimiz 94 yıl önce kuruldu. Hükümetlerin ömrü 1.5 yılı olmamış. Yani 94 yılda, 65 hükümet. Gelin 16 Nisan’da ‘evet’ deyin 5 yıllık kesintisiz hükümetlerin önüne açın” dedi.

SASONLULARA MÜJDELER VERDİ
Referandum kampanyası kapsamında Batman’a çıkarma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ilk durağı Sason ilçesi oldu. Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ile bazı partililerin de eşlik ettiği Başbakan Yardımcısı Şimşek, Yunus Emre İlkokulu konferans salonunda ilçenin kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Daha sonra Sason Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Şimşek, Sasonlulara müjdeli haberler verdi. Sasonluların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Şimşek: “Geçmişte olduğu gibi hükümet olarak Sason’un yanında olmaya devam edeceğiz. Sasonlu kardeşlerimizin taleplerini dikkate alacağız. Bugüne kadar Sason çıkmaz sokak gibiydi, Muş-Sason yolu programa alındı. Allah’ın izniyle yapılacak. Hastane projesi tamamlanmak üzere. TOKİ ile görüştük, talep toplandıktan sonra konut sorununa el atılacak” dedi.

“BİR PARTİNİN MESELESİ DEĞİL”
16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘evet’ desteği isteyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, şöyle konuştu: “16 Nisan bir parti oylaması değil, 16 Nisan bir parti, bir şahıs meselesi değil, 16 Nisan’da kesintisiz 5 yıllık hükümetlerin önünü açın. Güçlü Meclis, güçlü hükümet, 5 yıl kesintisiz. Bu çok önemli. Türkiye ne zaman kesintisiz idare edildiyse, güçlü hükümetler geldiyse icraat yapılmıştır, yatırım yapılmıştır, sorunlar çözülmüştür. Cumhuriyetimiz 94 yıl önce kuruldu. Ben 65. Hükümette Başbakan Yardımcısıyım. Hükümetlerin ömrü 1.5 yıl olmamış. Yani 94 yılda 65 hükümet. Gelin 16 Nisan’da ‘evet’ deyin. 5 Yıllık kesintisiz hükümetlerin önünü açın, biz de size hizmetkarlık yapalım.”

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇIN”
Sağanak yağış nedeniyle konuşmasını kısa tutan Şimşek: “Hangi partiye oy verirseniz verin, gönlünüz nerdeyse orada olsun ama 16 Nisan’da Türkiye’nin önünü açın. Çünkü yüzde 50’den fazla oyla gelen iktidarlar reform yapar, sorun çözer, icraat yapar. Sason için, Batman için, Türkiye için, sizden ‘evet’ istiyoruz. Gençlerimiz var, işsizlik var, Allah’ın izniyle biz bu bölgede huzuru tesis ettikçe bu bölgeye daha fazla destek vereceğiz. Gençlerimizin sorunlarını da peyder pey çözeceğiz. Batman’da bunu başardık, burada da başaracağız. Bizim derdimiz bugün değil, önümüzdeki on yıllar, yüz yıllarda Türkiye’yi 5 yıl kesintisiz hükümetlerle buluşturmak. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu. Öte yandan Şimşek, akşam saatlerinde Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde öğrencilerle bir araya geldi. (Reşat Yiğiz-Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim