** Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun açtığı Beden Eğitimi Spor öğretmenliği, spor yöneticiliği ve antrenörlük eğitimi lisans programına başvuran öğrenciler kapalı spor salonundaki parkurda sıcak dinlemeden sınavı geçmeye çalışıyor. Bazı öğrenciler saniyelerle bölümlere yerleşme sevinci yaşarken, kimi de saniyelerle üzüntü yaşıyor.

35 SANİYELİK PARKUR
Dün başlayan ve yarın bitmesi beklenilen Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde spor öğretmenliği, spor yöneticiliği, antrenörlük eğitimi ve lisans programının ilk sınavında kapalı spor salonu parkurunda onlarca öğrenci ter döktü. 35 Saniyede parkuru tamamlamaya çalışan öğrenciler, Yrd. Doç. Nevzat Dinçer yönetiminde sınava katıldı. Özel yetenek sınavına Gazi Üniversitesi, Dumlupınar ve Konya-Selçuk Üniversitesi’nden öğretim görevlilerinin de gözlemci olarak katılıyor. Kampüs alanındaki spor salonunda kurulan parkuru öğrenciler, 35 saniyede bitirmek için mücadele ediyor.

212 ÖĞRENCİ ALINACAK
Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü, spor programlarına yerleşmek isteyen öğrencilerle doldu. Dün başlayan sınavın bugün de devam edeceğini belirten Yrd. Doç. Nevzat Dinçer: “Bu yıl bine yakın adayın müracaatı oldu. Her geçen yıl üniversitemiz bünyesindeki Beden Eğitimi bölümü daha da ilgi görüyor. Beden Eğitimi öğretmenliğine 37’si erkek, 60 kişi, spor yöneticiliğine 30’u erkek toplam 50 kişi, spor yöneticiliği ikinci öğretime yine 50, antrenörlük eğitimi birinci öğretime 37’si erkek toplam 60 öğrenci alınacak. Ayrıca üçüncü günde 12 engelli öğrenci için sınav yapılacak” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim