* 2000 Dönümlük ek arazinin kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Müteşebbis heyeti harekete geçti. Yakında yatırımcılara dağıtılacak arazilerin adil bir şekilde dağıtılacağını belirten Müteşebbis heyeti Başkan Yardımcısı Hıfzullah Özoğul, “Batman, sanayiye uzak bir şehir değil. Katma değeri yüksek firmalara kısa sürede arsa dağıtımı yapılacak” dedi.

OSB BÜYÜYOR

83 Firma ve 3250 çalışanı ile bölgenin önemli OSB'lerden biri olan Batman Organize Sanayi Bölgesi, büyümeye devam ediyor. Kısa bir süre önce seçime giden ve yeni yönetimiyle tekrar göreve başlayan ve yatırımcılardan tam not alan OSB Başkan Yardımcısı Hıfzullah Özoğul, 2018 hedeflerini Batman Çağdaş'a anlattı. Batman OSB Müdürlüğü salonundaki değerlendirme toplantısına OSB Müdiresi Zeynep Akbel ve Müteşebbis heyeti üyeleri katıldı. Batman OSB'nin yeni projeleri ve çalışmalarının yanı sıra Batman'daki ekonomik gelişmeleri takip eden, değişim ve gelişime ayak uydurabilen Batman OSB'nin dev bir mekanizme olmaya çalıştığını ifade eden Başkan Yardımcısı Özoğul, “Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 2000 dönümlük arazinin kamulaştırmanın çoğu tamamlandı. İmar çalışmaları bitti. Şimdi de altyapı çalışmalarına başlıyoruz. Arsalara talipli olan 150'yi aşkın firmadan katma değeri yüksek olanlara öncelik verilecek” diye konuştu.

OSB'DE 3250 KİŞİYE İSTİHDAM

Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmalarda 3250 kişiye istihdam sağlanıldığına da işaret eden Başkan Yardımcısı Özoğul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman Organize Sanayi bölgesinin önü açık. Batman, sanayiye uzak bir il değil. Daha önce yöremizdeki yatırımcılar batı illerine gidiyordu ama şimdi birçok yatırımcı Batman’da yatırım yapmak istiyor. Yeni tesislerin yapılmasıyla OSB'de çalışan sayısı 10 bine yaklaşacak. Amacımız, Batman DDY raylarının şehir içinden kalkması halinde OSB'ye de rayları çekilmesini istiyoruz. Ayrıca mıcırla kaplı olan OSB yolunun, beton asfalta kavuşturulması için desteklerini esirgemeyen Valimiz sayın Ahmet Deniz ve Milletvekili sayın Ataullah Hamidi'ye teşekkür ediyoruz. Her geçen ay OSB'deki eksikliklerimizi gideriyoruz. Kalifiye elemanın yetişmesi konusunda da bazı projelerimizi yakında hayata geçireceğiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim