SANAT MERKEZİNİ TANITTI
Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, TRT Gap’ın ‘Yöremizden’ adlı programında Batman eğitimini değerlendirdi. Müdür Kurtaran, Batman Sanat Merkezi'ni de tanıttı. Batman’ın sanat damarının olduğuna dikkat çeken Kurtaran; “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın kamuoyuyla paylaştığı 2023 Vizyonumuzda bir çok şeye projeksiyon tuttuk. Özellikle Mesleki eğitimler, kamuoyunda yakından takip ediliyor. Eğitim vizyonunda değinilen konulardan biri akademik eğitimlerle ilgili biri de sanat eğitimleriydi. Bu anlamda biz de çocuklarımızın yeteneklerinin geliştirilmesi için tasarım ve beceri atölyelerine yoğunlaştık. Sanat eğitimleri, eğitimin bireyselliğini ön planda tutarak, çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Her zaman söylüyorum, Batman'ımızda bir sanat damarı var” dedi.

“GEREKLİ İMKANLARI OLUŞTURUYORUZ”
Kurtaran, şöyle devam etti; “Çocuklarımızın sanat alanında yeteneklerini ortaya çıkarmak için gerekli imkanları oluşturmamız gerektiği konusunda ortak istişaremiz oldu. Sayın Valimizin de onayıyla, Batman'da bir Batman Sanat Merkezi açtık. Burada görsel sanatlar ve müzik atölyeleri oluşturduk. Bu atölyeler donatıldı. İçerik olarak zengin atölyeler oldu. Yeni eğitim-öğretim yılı başında bu atölyeleri daha etkin kullanacağız. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve sanata duyarlı vatandaşlarımız buradan istifade edebilecek. Dileyen herkes, yeteneklerini burada ortaya çıkarıp geliştirebilecek. Sanata duyarlı öğretmen ve öğrencilerimiz arasında bir etkileşim alanı olacak. Batman Sanat Merkezi, öncelikle öğretmen arkadaşlarımızın istifade edebileceği, tüm öğretmenlerimizin kullanabileceği merkezler; ancak öğretmenlerimiz de öğrencilerimiz için çalışıyor. Bu anlamda bu atölyeler hem öğretmenlerimizin hem çocuklarımızın istifade edebileceği yerler.”

“SANAT GÜNLERİNE HAZIRLANIYORUZ”
Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, ‘Sanat Günleri’ projesi hakkında da bilgi vererek; “Sonbaharda, Batman Sanat Günlerimiz olacak. Eğitim camiası olarak, Sanat Günleri için uzun süredir çalışıyoruz. İnşallah Batman Sanat Günlerine bu atölyelerin de katkısı olacaktır” dedi.

“BİLİŞİM MERKEZİ AÇMAK İSTİYORUZ”
Batman’da yeni hedeflerinin, bilişim merkezi açmak olduğuna da dikkat çeken Kurtaran; “Edebiyat öğretmenlerimiz ve okumaya meraklı tüm öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımız için Sayın Valimizin desteğiyle bir kitap okuma noktası açtık. Çok zengin bir kütüphanesi ve kitaplığı var. İsteyen herkes buradan istifade edebilir. Burada çay ikramımız var. Burada çocuklarımız söyleşiler yapıyorlar. İnşallah bu salgını bir atlatırsak, kitap okuma etkinliklerimiz olacak. Şu anda dahi çocuklarımız, öğretmenleriyle burada kitap söyleşileri ve kitap analizleri yapıyor. İnşallah bir de bilişim merkezi yaparsak, bilime meraklı çocuklarımız için böyle bir mekân oluşturabilirsek, gerisi inşallah peyder pey gelir” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ YETENEKLİ”
Batman'ın ulusalda konuşulan sanat başarıları olduğunu ve bununla gururlandıklarını da ifade eden Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Batman’da bir sanat damarı var demiştim. Gerçekten çocuklarımızın yeteneklerine hayran kalıyoruz. Zaman zaman ulusal bazda da başarılarını görüyoruz. En son 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü münasebetiyle ‘Millet Olmak’ konulu yarışmada afiş çalışmasıyla bir çocuğumuz Türkiye 1.'si oldu ve ödülünü Sayın Bakanımızdan aldı. 15 Temmuz Etkinliklerinde 15 Temmuz konulu bir resim sergisi açtık. Burada da çocuklarımızın çok muhteşem çalışmaları vardı. Batman'ımızın bir Ahmet Güneştekin'i var. Türkiye'mizi uluslararası alanda gerçekten iyi temsil eden bir sanatçımız. Zaman zaman Batman'a geldiğinde de çocuklarımıza iyi bir rol model oluyor. Çocuklarımızla, öğrencilerimizle buluşuyor. Batman'ın bir sanat damarı vardır. İnşallah biz de bunu daha da geliştirip, ileri taşıyabilirsek kendimizi mutlu hissederiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim