*Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki Akça (Tilmiz) köy çevresinde 2020 ila 2021’de iki ayrı fotoğraf inşaat sektörünün dört mevsimde de hız kesmediğini gözler önüne seriyor. 10 Katlı bloklarda konut fiyatları dudak uçuklatıyor.

YENİ İMAR ALANINDA KONUTLAR YÜKSELİYOR
Batman’ın yeni imar alanında nefes alan mimarisiyle 10 katlı bloklar yükseliyor. Yeni imar alan Akça (Tilmiz) köyü çevresi ile Yenişehir semtinde 10+zemin katlı beton bloklar yükselirken, konutların adedi ise 600 ila 650 bin TL arasında alıcı buluyor. Geçen yıl tek bir inşaatın olmadığı Akça köyü çevresinde peş peşe beton bloklar yükseldi. Konutlar, yılsonunda bitecek. Yeni ev almak isteyenler, yeni imar alanlara yöneliyor.

DÖRT MEVSİMDE DE İNŞAAT HIZ KESMEDİ
Pandemi döneminin inşaat sektörü için canlı geçtiğini belirten inşaat firmaları ile emlakçılar şunları kaydettiler: “Batman’da dört mevsimde de inşaat sektörü hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor. İyileşme sinyalleri inşaat sektöründe sürüyor. Yenişehir ve Akça köyü çevresinde yeni yapıların sürmesi her anlamda inşaat sektörü açısından olumlu geçiyor. Çok katlı bloklara talep var.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim