*Yeni tip koronavirüs (Covid-19) risk haritasında ‘mavi’ kategoride yer alan Batman’da düğün sektöründe hizmet veren salon işletmecileri, törenlerde sayı kısıtlamasına rağmen yeni dönemden umutlu.

SEKTÖRDE HAREKETLİLİLİK
Salgın sürecinde alınan önlemler kapsamında ertelenen düğünlere "tedbirlere uyma" koşuluyla ruhsat verilmeye başlanmasıyla onlarca iş koluna gelir kapısı oluşturan düğün sektörü de canlandı. Düğün mevsimi olan ilkbaharla birlikte gelinlikçilerden kuaförlere, düğün salonu işletmecilerinden kuyumculara birçok sektörde hareketlilik yaşanırken esnaf, düşük riskli illeri temsil eden "mavi" rengin kentte ‘rehavet’ yüzünden tekrar ‘kırmızı’ renge dönmemesi için herkesi kurallara uymaya çağırıyor.

“NORMALLEŞME İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ”
Koronavirüs süreciyle sektör olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini dile getiren Beyaz Şato Salonu işletmlecileri; “Cansız mankenlerde gördüğünüz gelinlikleri artık gelinlerimizin üzerinde görmek istiyoruz. Pandemi sürecini aşıp normalleşme için çaba göstermeliyiz. Bunun için de gelin, damat ve yakınlarından el ele tutuşmamalarını, sosyal mesafelerini korumalarını istiyoruz. Yoksa bu süreç böyle devam ederse, biz üçüncü bir dalgayı kaldıracak güçte değiliz. 1 Mart öncesinde düğün törenlerine katılım sayı 30’la sınırlandırılmıştı. Şimdi ise 100’e çıktı. Tören bir saat süreyle sınırlandırıldı. Bu rakamlar yetersiz. Yaş pasta ve yemeğin de olmaması salonlar için büyük kayıp. Bu ayın sonunda da Ramazan’ı şerif geliyor. Bir ay süreyle kapalı kalacağız. Böyle giderse bu mevsimde de zorlanacağız” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim