**İçişleri Bakanlığı’nın 81 Valiliğe göndermiş olduğu genelge doğrultusunda ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen Koronavirüs denetimi Batman’da da yapıldı. Denetimlere katılan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin: “Hedefimiz tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da salgının yayılmasını engellemek ve sonbahara daha rahat bir şekilde girmek” dedi.

EŞZAMANLI DENETİMLER
İçişleri Bakanlığının talimatıyla başta güvenlik personeli olmak üzere ilgili kurumların personeli tarafından oluşturulan ekipler, iş yerleri, AVM’ler, semt pazarları,  parklar, nikah salonları, düğün salonları, lokanta, cafe, kahvehane, internet cafeler, toplu ulaşım araçları gibi birçok noktada maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı. Denetimler kapsamında Vali Hulusi Şahin, gündüz saatlerinde Turgut Özel Bulvarı’nda akşam saatlerinde de Cumhuriyet Meydanı, Ulu Cami Mevkii, Alo Tavşo Pazarı, Gülistan Caddesi ve Elma Sokağı’nda ekipler tarafında yapılan Covid-19 denetimlerine eşlik ederek, vatandaşları maske,  hijyen ve sosyal mesafe konusunda uyardı.

“SONBAHARA RAHAT GİRMEK İSTİYORUZ”
Denetimler sırasında Batman’da Covid-19 ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şahin: “Başta emniyet mensupları,  jandarma, belediye zabıtaları,  diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki personelimizin katılımı ile yoğun bir denetim yapıyoruz. Tüm ticari işletmeleri denetliyoruz.  Sokaklarda yaptığımız denetimlerde; maske,  hijyen ve sosyal mesafe konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışması yapıyoruz. Ben de hem arkadaşlarımızın çalışmalarını kontrol etmek hem de esnafımızı ziyaret etmek üzere çıktım.  Hedefimiz tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da salgının yayılmasını engellemek ve sonbahara daha rahat bir şekilde girmek” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim