*Kamu kurumları ile meslek odaları, STK temsilcileri ve gönüllülerin da aralarında bulunduğu 2000 kişiyle dünden itibaren seferberliği başlattıklarını belirten Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin; “Köy bakkalından yol üstü durağa kadar her yeri denetime tabii tutacağız. En azından haftada bir ‘dinamik denetimi’ sürdüreceğiz” dedi.

ÇARŞI-PAZAR DENETİMLERİ ARTIRILIYOR
Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, resmi kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllülerden oluşan 2000 kişilik ekiple, Batman ve ilçelerinde denetim seferberliği başlatıldığını söyledi. Mavi haritada yer alan Batman’ın haritadaki Mavi renginin bozulmaması için denetimlere ağırlık verileceğini belirten Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu pandemi sürecinde de bizim için yeni bir denetim anlamına geliyor, dolaysıyla süreci çok iyi yönetmek zorundayız” diye konuştu.

“GEÇEN YILDAN TECRÜBELERİMİZ VAR”
“Geçen seneki tecrübelerimiz var” diyen Vali Şahin; “2020 Haziran ayı başlarında yine gevşeme kararı alınmıştı. Tüm dünyada da durum böyleydi. Bu gevşeme kararı sonrasında yaz aylarında çok büyük vaka artışları ile karşılaştık. Bu zor dönemde mücadelemiz de bayağı zor oldu. Bu nedenle İçişleri Bakanlığının kararı doğrultusunda bu yeni dönemde de yeni ‘Dinamik Denetim Modeli’ni devreye alıyoruz” dedi.

“ÇOK SIKI DENETİM YAPACAĞIZ”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bu hususta bu mücadelede herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini özellikle ifade etmek isterim. Sadece Sağlık, Emniyet, Zabıta ve Jandarma Teşkilatının tek başarabileceği bir süreç değil. Bu yeni modelde tüm kamu kurum ve kuruluşların, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin bizzat devreye girip denetlemesi gerekiyor. İlk etapta tüm Türkiye genelinde 260 bin personel ile çok büyük bir denetim faaliyeti gerçekleştireceğiz. Batman’da da bize düşen denetim ekibi sayısı 2 bin civarındadır. Bundan böyle bir değil, çok sıkı bir denetim yapacağız.”

“EN RİSK ALANI TAZİYELER…”
“Denetimi sıkı tutmazsak mavilikler önce sararır, sonra kızarır. Bugün mavi, yarın kara kara bulut olur. Şehrimizin havasının bozulmaması için de daha çok çalışmak zorundayız” diyen Vali ve Başkanvekili Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgınla ilgili mücadelede geçen yıldan bu yana analizlerimizi yaptık. En risk alanları taziyelerdir. Taziye evleri kapalı olmaya devam edecek. Taziyeler yasak değil. Maalesef kurallara uyulmadığından ötürü geçen yıl darbeyi taziyelerden almıştık. Belli sayıya uymak şartıyla izin verilebilecek.”

KÖY BAKKALINDAN DURAĞA KADAR DENETİM
Salgın döneminde geçen yıl ikinci tehdidin düğün ve nişan törenlerinden kaynaklandığını hatırlatan Vali Şahin; “Tüm kapalı olanlar bizin için bir tehdittir. Bu alanlarda bilgilendirmeyi artıracağız. Açık ve net söylüyorum. Bu denetimleri sıkı tutmazsak mavilikler önce sararır, sonra kızarır. Bugün mavi. Yarın karabulutlara dönüşür. Bu hastalığın şakaya gelir bir tarafı yok. Köy bakkalından dağ başındaki yol üstü durağa kadar denetimleri sürdüreceğiz” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim