Korona virüs salgınına karşı alınan önlemlere rağmen Batman’da, PTT ve banka şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar endişe yaratıyor. PTT Merkez Şubesi önünde ise 1 kilometreyi aşan kuyruklar oluştu. Mesainin ilk günündeki yoğunluk ‘sanki salgın yok’ dedirtti.

ŞİFRE ALMA VE ÖDEME KUYRUĞU
Korona virüs salgınının önlenmesi için hayata geçirilen onlarca tedbire rağmen vatandaşların PTT ve banka şubeleri önündeki yoğunluğu düşündürüyor. Dar gelirli ailelere verilen 1000 TL’lik müracaatların e-devlet üzerinden yapılmasıyla şifresi bulunmayan yüzlerce kişi, PTT şubelerine adeta akın ediyor. PTT’den şifre almak isteyenlere fatura ödemeye gidenler de eklenince bir kilometreyi aşan kuyruklar oluştu. Mesainin ilk gününde PTT Batman Merkez Şube önünde oluşan uzun kuyruklarda güvenlik görevlileri sık sık ‘sosyal mesafe’ uyarısında bulundu.

KUYRUK, SOKAĞI KAPATTI
PTT Merkez Şube’nin bulunduğu sokak ise yoğunluktan geçit vermedi. Sabah erken saatlerde PTT’den şifre almak için kuyruğa girdiklerini belirten bazı vatandaşlar: “Maskemizi takarak kuyruğa girdik. E-devlet şifresi almak için kuyruktayız. Bazıları da fatura ödemeleri için kuyrukta. Sosyal mesafeye dikkat etmeye çalışıyoruz ama aşırı yoğunluk olduğu için bu kurala uymak zor” dediler. Meydan mahallesindeki PTT şubesindeki uzun kuyruklar, Gülistan caddesinin girişine kadar uzaması dikkat çekti. Yoldan geçen bazı vatandaşlar ise; “Salgın yokken bile böyle bir manzarayla karşılaşmadık” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim