** Dünyada bir gelenektir ‘1 Nisan’ şakaları… Ancak bu haber şaka değil, gerçek. Türkiye’nin dört bir tarafında şaka gibi elektrik kesintisi yaşandı. Doğu’dan Batı’ya yaklaşık 8 saat süren kesinti, hayatı felç etti.

 

** TEİAŞ sisteminin çökmesiyle tüm ülkede olduğu gibi Batman’da da hayat durma noktasına geldi. Yıllar sonra ilk kez uzun kesinti şoku yaşayan Batmanlı esnaflar, gün boyu kaldırımları turladı…

 

 

ŞAKA GİBİ KESİNTİ

Türkiye genelinde elektrik kesintisi şoku yaşandı. Dün sabah 10.30 sıralarında Türkiye genelindeki enerji kesintisi bölge illerinde olduğu gibi Batman’ı da etkiledi. TEİAŞ kaynaklı elektrik kesintisi esnafa zor anlar yaşattı. Sinyalizasyonların da devre dışı kaldığı kent merkezinde trafik ekiplerinin görev almaması araç sürücülerinden tepki topladı. Esnaflar ise kesintinin ülke genelinden kaynaklı olduğunu öğrenince jeneratörlere yöneldi. Gün boyu jeneratörlerle işyerlerini aydınlatma çalışan esnaflar: “Uzun yıllar sonra böyle bir kesintiyle karşı karşıya kalıyoruz” dediler.

 

“KESİNTİYE ALIŞMIŞTIK AMA...”

Bölgenin birçok yerleşim birimi gün boyu enerjisiz kalırken, esnaf iş yapamadı. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, esnafın kesintilere alışık olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Sadece Batman değil, bölgenin birçok ili bu kesintilere alışık. Ama bu kez kesintiler Türkiye geneli olunca şaşırdık. Batı esnafı bu kesintilere çok alışık değil ama esnafımız her gün buna benzer mağduriyetleri yaşıyor. Gün boyu süren esnafın mağduriyetini kim karşılayacak? Diğer bölgelere erken saatlerde enerji verildi ama Batman’a geç saatlerde enerjinin verilmesi yaşamı felç etti.”

 

KEBAN VE ATATÜRK BARAJINDA SORUN

TEİAŞ Batman Bölge Müdürü Süleyman İlhan, Keban ve Atatürk barajına elektriğin ulaşmadığından bölgenin uzun süre enerjisiz kaldığını ifade etti. Ekiplerinin çöken sistemi onarmak için gün boyu çalıştığını kaydeden İlhan, şöyle devam etti: “Hatlarımızda her hangi bir sorun söz konusu değil. Tek sıkıntı Atatürk barajı ile Keban barajına enerjinin ulaşamamasıydı. Diğer bölgeler daha önce enerji alabildi ama iki barajdaki sorun nedeniyle bölge illerine uzun süre enerji verilemedi.”

Editör: TE Bilişim