** Gözlerin çevrildiği TPIC eleman alımında her gün ortaya şaibelerin atıldığını belirten Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz: “Şu ana kadar eleman alımını gerçekleştiremeyen TPIC’in eleman alımında kuraya gitmesi herkesi rahatlatır. Bu konuda Milletvekili ve AK Parti İl Başkanının açıklamaları da umuttur” dedi.

15 BİN İŞSİZ BEKLİYOR
TPIC’in eleman alımının gecikmesi Petrol-İş Sendikası yöneticilerini kaygılandırıyor. Her gün birçok kesimin eleman alımıyla ilgili şaibeleri ortaya attığını ifade eden Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz: “TPIC, Şubat'ın 15’ine kadar yeni yapılanma kapsamında eleman alımını da gerçekleştirecekti. Maalesef bu kuruluş henüz eleman alımını yapamadı. Ancak 1-2 ay içerisinde TPIC'in yeni yapılanma çalışmasını tamamlaması bekleniyor. TPIC nasıl bir kadro oluşturur onu bilemeyiz. Şu ana kadar 15 in işsizin bu kadrolara başvurması beraberinde bazı şaibe ve dedikoduları da ortaya atıyor. Bunların ortadan kalkması için daha önce bizim de AK Parti Milletvekili sayın Ataullah Hamidi ve AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin’in de alımların kurayla yapılması yönündedir. En doğru olan yönetim bu. Tecrübeli elemanlar alındıktan sonra vasıfsız işler için diğer kadrolar kurayla gerçekleştirilmelidir” dedi.

“PETROLCÜLÜK KOLAY İŞ DEĞİL”
Sendika Şube Başkanı Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sondaj ve kuyu tamamlama işi kolay değil. Bu alan tecrübe gerektiren bir iştir. Daha önce TPIC bünyesinde çalışan tecrübeli elemanların öncelikle davalarına bakılmadan işe alınmaları gerektiğini her söylemimizde dile getiriyoruz. Bir an önce bu iş pratiğe geçilmeli. Yüzlerce insanın umut bağladığı bu kadrolar sahiplerini bulmalıdır. Batman, işsizlikte ilk sırada. Petrolün başkenti olan Batman'da, yüzlerce işsiz üniversite mezunu da var. Adaletli bir eleman alımı olsun başka da bir isteğimiz yok. Özellikle son haftalarda Sendikamıza kadar getirilen bazı iddialar var. Bu şaibelerin ortadan kaldırılmasını bekliyoruz. İşe dönüş davasından vazgeçen tek-tük eski TPIC işçisi işe geri dönüş yaptı ama hala 300'ü aşkın petrol emekçisi işe dönüşü bekliyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim