11 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
İl Özel İdaresi bütçesinden yapılan 11 Milyon TL’lik iki sağlık kompleksinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Girbareşik Mahallesi’de yapılacak Toplum Sağlığı Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Tilmerç Mahallesinde yapılacak Sağlıklı Hayat Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezi için düzenlenen temel atma törenine Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, kamu kurum yöneticileri ile sağlık çalışanları katıldı.

İKİ MAHALLEDE YATIRIM
Sağlık komplekslerinde verilecek hizmetlere ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Pamukçu, Toplum Sağlığı Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde birinci basamak koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin verileceğini, Tilmerç mahallesinde inşa edilecek olan Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezinde ise bireyin sağlığına yönelik tehlikelerden bireyi ve toplumu korumak için hizmetlerin verileceğini ifade etti. 

“BATMAN’A HAYIRLI OLSUN”
Temel atma töreninde konuşan Vali Şahin: “Toplum Sağlığı Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Birimi ile Tilmerç Mahallesinde Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temellerini atarak inşaat işlemlerine başlayacağız. Bu iki kompleksin toplam maliyeti yaklaşık 11 Milyon liradır. Toplam kapalı alanları da yaklaşık 11 bin metre kare civarındadır. Bu iki sağlık kurumunun açılmasıyla birlikte ilimizde birinci basamak sağlık hizmetlerinde çok ciddi bir rahatlama ortaya çıkacak ve bulundukları lokasyon itibarıyla vatandaşlarımıza çok önemli hizmetler sunacaklar. Yatırımlar ilimize hayırlı olsun” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim