*Şiddetli yağış, Batman kent merkezinde etkili oldu. Birçok işyerini su bastı. Şehrin bölümünde ise güneşli hava hakimdi…

İŞYERLERİNİ SU BASTI
Bölgedeki bazı illerde olduğu gibi Batman kent merkezinde de etkili olan sağanak, bazı işyerlerini su altında bıraktı. Öğle saatlerinde etkili olan yağış, Turgut Özal bulvarı güzergahı başta olmak üzere Çarşı, Meydan, Akyürek, Şirinevler, Cumhuriyet, Raman, GAP ve Belde mahallerinde etkili oldu. İşyerlerinin bir bölümü su altında kalınca Belediye BASKİ ekipleri, tıkanan kanalizasyon mazgallarını açmaya çalıştı. Batman’ın Cudi, Bayındır, Yavuz Selim ve Petrolkent mahallelerinde ise güneşli havanın hakim olması dikkat çekti.

ESNAF TEMİZLİK YAPTI
Şehrin kenar mahallelerinde dün öğle saatlerinde yağış olmazken, Çarşı merkezi ağırlıklı mahallelerinin cadde ve sokaklarını su bastı. Çarşı mahallesindeki esnaflar, işyerleri ile kaldırımları temizledi. Yaklaşık 10 dakika süreyle kent merkezinin belirli yerlerinde etkili olan yağmur nedeniyle yayalar, zor durumda kaldı. Gün boyu işyerlerini temizleyen bazı esnaflar: “Batman şehir merkezinde ilk kez bu denli yağışa tanık olduk” diye konuştular. (Reşat Yiğiz-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim