**DSİ kanalından mısır tarlaları için verdiği su nedeniyle 3000 nüfuslu beldenin giriş yolu ile cadde-sokakları su altında kaldı. Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, sulama kanalları yüzünden cadde ve sokakların küçük göl manzaralarını andırdığını söyledi.
CADDE-SOKAKLAR SU ALTINDA
Beldenin yakınından geçen DSİ sulama kanalından mısır tarlalarına bırakılan su, 3000 nüfuslu beldenin cadde ve sokaklarını da göl manzaralarına dönüştürmesi Balpınarlıları, zor durumda bıraktı. Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, DSİ Şubesi ile Sulama Birliği yetkililerini Balpınar’a davet etti. Sulama Birliği yetkilileriyle tartışan Başkan Sarıgöl; “Sağanak yağışlar değil, cadde ve sokaklarımızı su altında bırakan DSİ’nin sulama kanalları oldu. Çiftçi bilinçsiz sulama yaptığı için faturası bize çıkıyor. Birkaç ay öncesinde asfaltladığımız cadde ve sokaklarımızın büyük bir bölümü mısır sulaması yüzünden bozuldu. Zararımızı kim karşılayacak? Bu konuda DSİ ve Sulama Birliği’nin de ihmali var. Çiftçi sulama konusunda bilinçlendirilmeli” dedi.


“SULAMA, İLKEL YÖNTEMLE YAPILIYOR”
3000 Nüfuslu belde giriş yolu ile cadde-sokakların yanı sıra bazı evlerin de hasar gördüğüne işaret eden Başkan Ejder Sarıgöl, şöyle devam etti; “DSİ ve Sulama Birliği, Batman Barajı sol sahil sulama kanalına su veriyor ama çiftçi mısır tarlasını düzenli bir şekilde sulamaması yüzünden böyle manzaralar da yaşanabiliyor. DSİ ve Sulama Birliği, tahliye kanalı yapmadığı için ovaya bırakılan su beldemize zarar verdi. Ayrıca Dicle nehri de çamura dönüşüyor. Bazıları sağanak yağış oldu diye beldenin su altında kaldığını söylüyor. Oysa beldemizin cadde ve sokaklarını su altında bırakan sulama kanalı oldu. DSİ’den hasar gören yollarımızın onarılmasını isteyeceğiz.” (Reşat Yiğiz)



 

Editör: TE Bilişim