**Batman’da ‘güvenlik toplatısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 103 Amiralin ortak bildirisine sert tepki vererek; “Bunlar zavallıdırlar, istismarcıdırlar, hukuk tanımazlar, milleti bilmezler ve kelimenin tam anlamıyla edepsizdiler. Sabrımızı sınamasınlar” dedi.

GÜVENLİK TOPLANTISINA KATILDI
Batman Valiliği’nde düzenlenen ‘güvenlik toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, birçok kesimden tepki gören 103 Amiralin ortak bildirisine tepki göstererek, ‘Sabrımızı sınamasınlar’ dedi. Toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Soylu, güvenliği tüm boyutlarıyla ele aldıklarını belirterek; “Birçok vilayetimizde yaptığımız gibi Batman’da tüm güvenlik meselelerini hem Bakan yardımcılarımız, Jandarma Genel Komutanımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Genel Müdür yardımcılarımız, İstihbarat, Terör ve Asayiş Başkanlarımız, Sayın Batman Valimiz ve yöneticilerimizle birlikte yapacağımız değerlendirmelere buradayız. Terörden trafiğe, uyuşturucuya ve gündemimizdeki tüm meseleleri burada değerlendireceğiz. Buradaki değerlendirmelerimizi sorun ve çözüm önerilerini hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

“BUNLAR SON KALINTILARDIR”
103 Amiralin bildirisine tepki gösteren Bakan Soylu, şöyle konuştu; “Bazen üstlenilen sıfatlar sorumluluk sahibi olmaya yetmiyor. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü noktasında tüm ilgi alanlarımızı etki alanlarımıza döndürüyoruz. Tam hukuk döneminin içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atılan adımlar, elde edilen başarılar, düşmanlarımızı ve vesayetçileri, çaresiz bırakıyor. Maalesef zihinsel kodları gelişmeyenleri çok gördük. Bağımlı yaşamaya alışkın olanlar, öğretilmiş çaresizlikleriyle eski alışkanlıklarını çözüm görüyorlar. Bunlar zavallıdırlar, istismarcıdırlar, hukuk tanımazlar, milleti bilmezler ve kelimenin tam anlamıyla edepsizdiler. Bunlar son kalıntılardır. Büyüyen ve güçlü Türkiye, aynı zamanda tam bağımsız Türkiye bizim sevdamızdır. Tüm mücadelemizi bunun için gerçekleştiriyoruz. Sabrımızı zorlamasınlar. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, devletimize ve milletimize, tarihimize, medeniyetimize bağlı ve sadığız. Biz buradayız. Görevimiz çapakları temizlemektir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim