** Fırat Üniversitesi biyoloji bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Şemsettin Civelek, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı. Civelek, Mart 2014 seçimlerinde Elazığ’da Ak Parti’den Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

ADAYLAR ARTIYOR
Temmuz ayının sonun yapılacak Batman Üniversitesi rektörlük seçimi için adaylar artıyor. Batman Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Hakan Çoban, Prof. Dr. Aydın Durmuş, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Batmanlı Şehmus Demir’in yanı sıra Elazığ Fırat Üniversitesi biyoloji bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Şemsettin Civelek de rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Yazılı açıklamayla adaylığını duyuran Prof. Dr. Civelek’in CV’sinde Mart 2014 seçimlerinden Ak Parti’den Belediye Başkanlığı için aday aday olduğu vurgusu da dikkat çekti.

“ÜNİVERSİTE DİNAMİZM YAKALAMALI”
54 Yaşındaki rektör adayı Prof. Dr. Civelek, şunları söyledi; “Bilindiği üzere Batman Üniversitemizde 26 Temmuz tarihinde rektör adayları sıralaması belirleme seçimi yapılacaktır. Seçimde aday olduğumu değerli basın mensupları ve Batman kamuoyu ile paylaşmak isterim. Bu seçimin olgun ve seviyeli bir süreç içerisinde gerçekleşmesini temenni ederim. Üniversitemiz, klasik bir şehir üniversitesi olmaktan öte hamleler gerçekleştirmeli ve bir dinamizm yakalamalıdır. Yaşadığımız modern çağda üniversiteler, zamanın ruhunun gerektirdiği gelişim ve değişimlere zemin hazırlayan, nitelikli bilgi, işgücü ve teknoloji üreten önemli kurumlardır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetleri yürütmek de üniversitelerin temel görevlerindendir.”

“2023 VİZYONUNA KATKI SUNMALIYIZ”
Prof. Dr. Şemsettin Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitelerin bu işlevlerini yerine getirebilmeleri, yönetici, akademik ve idari kadrolarla öğrencilerin huzur ve güven ortamında çalışmalarıyla mümkündür. Üniversitemiz, huzur ve güven ortamı içerisinde ihtisaslaşmış kampüsleri ile klasik şehir üniversitesi görünümünden sıyrılıp ulusal ve uluslararası seviyede akredite olmuş, girişimci, yenilikçi ve bilimsel standartları yüksek üniversitelerden biri haline gelmesi için önemli bir potansiyele sahiptir.  Üniversitelerin topluma örnek olma sorumluluğu, rektör adayı belirleme seçiminin önemini artırmaktadır. Ülkemizin yönelmiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyon ve hedeflerine Üniversitemizin de katkı sağlaması ancak ehliyetli, liyakatli, adaletli ve katılımcı yönetim anlayışına sahip kadrolarla mümkün olacaktır. Milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Üniversitemizi daha ileriye taşıma duygu ve düşünceleriyle rektör adayları sıralamasını belirleme seçiminde aday olduğumu kamuoyuna bildiriyorum. Bu seçimin üniversitemize başarı getirmesini temenni ederim.”

Editör: TE Bilişim