* Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Sosyal Market, 8 ayda 15.595 kişiye 2 Milyon 166 Bin TL'lik giyim ve ayakkabı yardımını gerçekleştirdi. Yeni yılın ilk iki haftasında da öğrencilere mont, bere ve ayakkabı dağıtan Sosyal Market, yardımda rekora koşuyor.

DARGELİRLİNİN CAN SİMİDİ
Geçen yılın 10 Mayıs'ında açılan Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Sosyal Market, yardımda rekora koşuyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, Vali Ahmet Deniz'in desteğiyle açtıkları marketin 8 aylık süre içerisinde 15 Bin 595 kişiye 58 Bin 669 adet giyim malzemesi yardımının sağladığını söyledi. Piyasa değeri yaklaşık 2 Milyon 116 TL değerindeki yardımlarda izdihamın oluşmaması için randevu sistemiyle çalışan Vakıf, yeni ilk iki haftasında da dar gelirlilere yönelik mont, bere ve ayakkabı yardımını gerçekleştirdi. Bu arada Vali Deniz, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda vakıfa en büyük desteğin Lc Waiki firmasının yaptığını belirterek, firma yetkililerine teşekkür etmişti.

İZDİHAMSIZ YARDIMLAR
Proje kapsamında ihtiyaç sahiplerinin vakfın uzman personeli tarafından tespit edildiğini ifade eden Vakıf Müdürü Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hane ziyaretlerinin ardından tespit edilen ihtiyaç sahipleri vatandaşlara randevu veriliyor. Randevu gün ve saatinde vatandaşlarımız proje kapsamında kiralanan araç ile evlerinden alınıp markete getiriliyor. Vatandaşlarımız ihtiyacı ve zevkine göre marketimizde alışverişini yaptıktan sonra tekrar aynı araçla evlerine bırakılıyor. Yardımlarımız 2018’de de artarak sürüyor. Öğrenciler üşümesin diye de hergün belli bir plan dahilinde öğrencilere mont, bere ve mont yardımını dağıtıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim